En Sıcak Konular

'Gazze'ye gideceğine şehit analarına sarılsaydın'

27 Kasım 2012 14:37 tsi
CHP Lideri, Suriye politikası nedeniyle eleştirdiği hükümete Davutoğlu üzerinden yüklendi. Dışişleri Bakanı'nın Gazze'de ağlarken çekilen görüntülerinin mizansen olduğunu öne süren CHP Lideri, 'Gazze'ye gideceğine bir şehit anasına ya da Uludere annel

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında partisine seslendi.

Türkiye'ye getirilecek Patriot füzeleri nedeniyle Başbakan Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, "'Füze talebimiz' olmadı dedi. Sonra 'Tetiği bizde olacak' dediler. Hepsi yalan çıktı" dedi.

Kaç Patriot'un geleceğini sadece NATO'nun bildiğini dile getiren CHP Lideri, "Hükümete sormak gerek Suriye'den veya başka ülkeden Türkiye'le balistik füze tehdidi oldu mu? Neden sadece Türkiye'ye füzeler konuşlandırılıyor" diye konuştu.

Füzelerin Kürecik İstasyonu'nu korumak için gönderildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, bu istasyondan da İsrail'e bilgi paylaşıldığını kaydetti.

Başbakan'ın "Türkiye bir NATO toprağıdır" sözlerini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Sözleşmede böyle bir madde yokken nasıl kullanırsın? ‘Yanlış söyledim’ diyeceksin. Bu dış politika bizi açmazlara götürür" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın uluslararası arenada alay konusu olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, "Eskiden Ortadoğu’da bir sorun olduğu zaman gelip kapımızı çalarlardı. Şimdi taraf tutan bir Türkiye var. En yakın müttefiklerimiz bile Türkiye’yi dışladı" dedi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Gazze'de ağlarken çekilen fotoğrafın yapmacık bir fotoğraf olduğunu belirterek, "Türkiye'de binlerce şehit anası var. Onlara sarılıp ağlasaydın. Burada Uludere’den gelen analar var onlara sarılıp ağlasaydın" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim gazeteler de manşete çıkartıyor. Gazze'deki ateşkesin gizli mimarı Erdoğan’dır. Bizim insanımız bunları yemez. Ortadoğu’nun hiçbir ülkesi bunlara güvenmiyor.

Erdoğan’a tavsiyem var. Türkiye’yi bu hale getiren senin çapsız Dışişleri Bakanı'ndır. Ortadoğu bataklığına sürükleyen senin bakanındır. Onu alacaksın bakanlıktan onun yerine herhangi bir AKP’liyi getireceksin daha başarılı olur."



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,855 µs