En Sıcak Konular

Erdoğan işbirlikçi Kürt istiyor!

27 Kasım 2012 13:55 tsi
Başbakanın dün giderayak yaptığı "dokunulmazlık" açıklamasını BDP'li Aysel Tuğluk'a sorduk. Başbakanın bu açıklaması onları hiç şaşırtmamış.

Başbakan'ın dün havaalanında yaptığı 'dokunulmazlık' açıklaması gündeme oturdu. BDP Milletvekili Özdal Uçar'ın dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke çıkarılacağını söyledi.

Biz de Aysel Tuğluk'a dokunulmazlıkların kaldırılmasının BDP'de yaratacağı etki ne olur diye sorduk. İşte cevabı:

ALTERNATİF YOLLAR BULUNUR

"Başbakanın her zaman söylediği şeyler. Geçmişte de bu yapıldı, dokunulmazlıklar kaldırıldı, milletvekilleri cezaevlerine atıldı, bu sorunu çözmedi. Bundan sonra da sorunun çözümüne bir katkısı olmaz. Tam aksine çözümsüzlüğü derinleştirir. Siyaset alanını daraltmak, siyasetin dışına itmek olur, dolayısıyla hiç iyi bir sonuç doğurmaz. Demokratik siyasette çözüm umutlarını zayıflatır ve kırar, oysa BDP'nin mecliste olması bir şanstır.

BDP'nin mecliste olması Kürtlerin sorunun çözüleceğine dair inancını koruyor, bu inancı kırarlar, siyaset yolu kapalıysa başka şekilde çözüm yolları ararlar, alternatif yollar bulunur. Bu başbakanın siyaset anlayışı ile dile getirdiği bir şey. Başbakan, "ya bizdensiniz, ya düşmansınız" diyor, işin özü bu. AKP'nin istediği, işbirlikçi Kürt. Eğer işbirlikçi olursanız size siyaset hakkı tanınıyor, kendi irademizle, kendi siyasetimizle muhalefet eden ve siyaset üreten kişilere siyaset hakkı tanımıyor bu iktidar.

10 bin kişinin cezaevinde olması bununla ilgili. Benim sınırlarım içinde siyaset yapacaksınız diyor yoksa size hayat hakkı tanımayacağım. Tam bir otoriter yaklaşım, ben Türkiye'nin tek bir adamla yönetildiği düşüncesindeyim. Başbakan dokunulmazlık kalkar der ve kalkar yani, şaşırmam. Zaten bizim dokunulmazlıklarımız yok, zaten yargılanıyoruz. Ben 18 yıl cezayı milletvekilliği dönemimde aldım, şu an yargıtayda. Diğer dosyalarımızın hepsi devam ediyor, dokunulmazlık zırhımız yok malesef. Biz siyasetimizi meclis olmasa da başka alanlarda yine halkla birlikte yapmaya devam ederiz. Halkın vekili olarak devam ederiz,başbakanın emirlerine boyun eğmeyiz."

AKP'NİN ÇÖZÜM İRADESİ YOK

Başbakan çözüm için BDP'yi saf dışı bırakmaya mı çalışıyor, çözüm BDP'siz mi olacak sizce?

"Zaten dikkate almıyor. Hep itibarsızlaştırmaya çalıştı, hep hakaret dili kullandı BDP'ye karşı. Çünkü çözme isteği ve iradesi yok. Çözecekmiş gibi yapıyor ama ortada böyle bir durum yok. Ben bir çözüm olacağına inanmıyorum. Bunu dokunulmazlık üzerinden söylemiyorum, hükümetin sunduğu bir çözüm önerisi yok. Kürt sorununu çözdüm diyen, hatta bu sorunu yok sayan bir başbakan var. Nasıl çözecek? Kürtlere savaş ilan etmiş bir iktidar var, her alanda devam ettiriyor bunu. Parlementoda da bunu yapıyor. AKP'nin işbirlikçisi olmayan Kürtler bu iktidarın hedefidir, her an her şeyi yapabilir. Bir de tabi şu var, Türkiye'de bir padişahlık sistemi var, başbakan ne derse o olur, birine düşman derse düşman olur. "

internet haber



Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    13,951 µs