En Sıcak Konular

Kamalak, Yasin Aktay'ı da çok şaşırtmış

27 Kasım 2012 13:49 tsi
AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay, BDP'ye yönelik sert açıklamalarda bulundu. Aktay, "BDP'liler PKK'lılarla sadece temas etmiyor, teröre teşvik ediyorsa bu açıkça suçtur" dedi. Aktay, Mustafa Kamalak'ın İran'daki toplantıya katılmasına da ç

tv8'de Erkan Tan'ın bugünkü konuğu AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay oldu. Gündemi değerlendiren Aktay, BDP'ye yönelik sert açıklamalarda bulundu.

BDP'lilerin PKK'lılarla temasını tolore eden bir ortam olduğunu belirten Aktay, demokratik usul ve esaslarda bölücülük istemenin bile bir suçlama konusu olmaktan çıktığını da söyledi.

Aktay'ın açıklamaları özetle şöyle:

“BDP'liler PKK'lılarla sadece temas etmiyor, teröre teşvik ediyorsa bu açıkça suçtur!”

“Bugün BDP'lilerin PKK'lılarla temasını tolore eden bir ortam var. Ama BDP'liler PKK'lılarla sadece temas etmiyor. Burada teröre teşvik ve yönlendirme varsa eğer, bu siyaset değil, açıkça suçtur. Siyasete ve millete karşı suç işlemektir!”

“BDP'liler veya PKK'lılar, bölünmeyi savunanlar buyurun silahları bırakın, Kürtleri ikna edin!”

“PKK çıksın, silahları bıraksın bugün Türkiye'de birisi çıkıp bölünmeyi bile savunabilir. Bugün demokratik usul ve esaslarda bölücülük istemek bile bir suçlama konusu olmaktan çıkmıştır. Ulaştığımız demokrasi seviyesinde fikir düzeyinde bölücülüğü savunmak bile mümkün. Ama silah, terör ve şiddetle değil. Bu bölücülüğü savunduğumuz anlamına gelmez. BDP'liler veya PKK'lılar; bölünmeyi savunan her kimse buyursun Kürtleri buna ikna etsin!”

“80'li ve 90'lı yıllarda terörün en büyük yardım ve yatakçısı devletti!”

“80'li ve 90'lı yıllarda devletin yaptığı hatalar adeta PKK'ya yardım olmuştur. PKK'ya insan kaynağı, militan desteği sağlama konusunda devletten daha büyük bir destekçi, yardım ve yatakçı olmamıştır. Terörün en büyük yardım ve yatakçısı devlet olmuştur.”

“Kürecik'in İsrail'i korumak amaçlı olduğu düşüncesi tam bir kara propagandadır!”

“Kürecik ile ilgili NATO'yla yaptığımız sözleşmeler ortada. Hangi birinde İsrail'in savunmasına dair en ufak bir referans var. İsrail NATO üyesi değil. Kürecik bir saldırı radarı değil bir saldırı tespit radarıdır. İsrail'i korumak gibi bir amacın olduğu düşüncesi tam bir kara propagandadır.”

“Esad'ı kurtarma toplantısında Kamalak'ın bulunmasına şaşırdım!”

“Muhalefet ezberlerini bozamadı, bozamıyorlar. Aslında muhalefet etmek için çok daha iyi alanlar var. Şu an yaptıkları gibi konulara yönelmeleri çok fazla işe yaramıyor. Uluslar arası ilişkiler anlamında da ciddi sorunları var gidip Esed ile görüşebiliyorlar. Esed'ı kurtarma yönünde düzenlenen toplantıya katılanlar da oldukça ilginç insanlardı. Aralarında Mustafa Kamalak'ın bulunması da beni gerçekten şaşırttı!”

Bu haber 789 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,468 µs