En Sıcak Konular

Cemil Çiçek'ten vize müjdesi

27 Kasım 2012 13:41 tsi
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Azerbaycan hükümetinin Türk vatandaşlarına vize uygulamasını yakında kaldıracağını söyledi.

KEİPA 40. Genel Kurul Toplantısına katılmak için Azerbaycan'da bulunan TBMM Başkanı Çiçek, Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in mezarını, Azerbaycan Şehitler Hiyabanı'nı ziyaret etti, Ebedi Ateş Anıtı'na çelenk bıraktı.

Daha sonra Bakü Türk Şehitliği'ni ziyaret eden Çiçek ve beraberindeki heyet, Anıta çelenk koydu. Saygı duruşunun ardından Şehitlik Anı Defteri'ne yazan Çiçek, temsili kabirlere karanfil bıraktı.

Ziyaretten sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Çiçek, Türk vatandaşlarına vize uygulamasının Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in gündeminde olduğunu, kendisinin konunun çözülmesi yönünde talimat verdiğini belirtti. Vize uygulamasının kaldırılması yönünde çalışmaların başladığını söyleyen Çiçek, sorunun yakın zamanda giderileceğini ve vizenin kalkacağını kaydetti.

Ermeni iddialarının başka ülkelerin parlamentolarında gündeme gelmesine değinen Çiçek, tarihi konuların parlamentolarda karara bağlanmasının yanlış olduğunu belirterek, tarihi olayları tarihçilere bırakmak gerektiğini ifade etti. Dünyada herkesin barış ve huzura ihtiyaç duyduğunu söyleyen Çiçek, tarihi olayların parlamentolarda karara bağlanmasının barışa ve istikrara olumsuz yönde etki edeceğini belirtti.

"Türk milletinin geçmişte sabıkası yoktur"

Türkiye ile ilgili bazı iddiaları gündeme getirenlerin kendi geçmişlerinin temiz olmadığını söyleyen TBMM Başkanı, şöyle konuştu:

"Türk milletinin geçmişte sabıkası yoktur. Soykırım gibi çok ağır bir ithamı Türk milletine yakıştırmak tarihi gerçeklerle de bağdaşmıyor. Türkiye parlamentosu 2005'te aldığı bir kararla arşivlerini açtığını dünyaya duyurarak, kendi tarihi ile yüzleşmeye hazır olduğunu bildirdi. Kimin elinde ne belge varsa da ortaya koysun. Biz, kendi tarihimizle yüzleşmeye hazırız. Fakat geçimini bu tarz yalanlardan temin eden bir diasporanın da olduğunu biliyoruz. Bugün, Ermenistan devletinin yaşadığı sıkıntıların temelinde, diasporanın Ermenistan hükümetini vesayet altında tutması yatıyor."

Yukarı Karabağ sorununa da değinen Çiçek, Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarını işgalinin uluslararası kurallara aykırı olduğunu ve bölgede barış ve huzurun hakim olması için, Ermenistan'ın bir an önce işgale son vermesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin Azerbaycan'ın yanında olduğunu ifade eden TBMM Başkanı, Ermenistan'ın Hocalı Havaalanı gibi yapay olaylarla sorunu farklı mecralara saptırmak niyetinde olduğunu kaydetti.

10 Aralık tarihinin, Dünya İnsan Hakları Günü olduğunu hatırlatan Cemil Çiçek, "Bu tarihte, dünyada insan hakları ile ilgili çok laf edilecek. Fakat Karabağ ve oradan yurtlarını terk etmek zorunda kalan yüzbinlerce insanı, hak ve özgürlükler adına laf edenler, görmezden gelecek. Çifte standart uygulanıyor" dedi.

aa


Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,564 µs