En Sıcak Konular

'Mahir Esed ölmedi; saldırıları telefonla yönetiyor'

27 Kasım 2012 11:13 tsi
Suriye'de binlerce insanın ölümünden sorumlu tutulan Beşşar Esed'in kardeşi Mahir Esed'in,hayatta olduğu ileri sürüldü.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan güvenilir haber kaynakları, acımasızlığıyla bilinen Mahir Esed'in yaşadığı ve Şam'da olduğunu belirtti. Mahir Esed konusunda ortaya atılan bir başka iddia ise, yine bilinenin aksine, temmuz ayında Şam'daki milli güvenlik binasına düzenlenen saldırıda hiç yara almadığı. Mahir Esed'in patlama sırasında binada olmadığı kayd ediliyor. Öldüğü yönde çok sayıda iddia ortaya atılan kardeş Esed'in Şam'daki evinde normal yaşantısını sürdürdüğü, hamile olan eşinin de yakında doğum yapacağı öğrenildi.
 
Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esed'den sonra en çok konuşulan isimlerin başında kardeşi Mahir Esed bulunuyor. Ülkede olayların başladığı günden bu yana göstericilerin üzerine ateş açılması, şehirlerin bombalanması ve ok sayıda sivilin katledilmesinden Mahir Esed sorumlu tutuluyor. Temmuz ayında başkent Şam'da milli güvenlik binasına gerçekleştirilen saldırıda yaralandığı, iki bacağının koptuğu, daha sonra Rusya'da tedavi gördüğü sırada öldüğü iddia edilen Mahir Esed'in memleketi Lazkiye'nin Kardaha köyünde gömüldüğü öne sürülmüştü. Acımasızlığı ile ünlenen Mahir Esed, birçok katliamı gerçekleştiren 4. Tümen'in komutanı olarak biliniyor.

18 Temmuz 2012 tarihinde milli güvenlik binasını hedef alan patlamada; Savunma Bakanı Davut Raciha, Esed'in eniştesi ve İstihbarat Başkanı Asıf Şevket, Esed'in temsilcisi Hasan Türkmani'nin de aralarında bulunduğu üst düzey yöneticiler ölmüştü.

Patlama esnasında hem Beşşar Esed'in hem de kardeşi Mahir'in binada bulunmadığını belirten kaynaklar, şu değerlendirmeyi yaptı: "Binada toplantı gerçekleştirilecekti. Ancak patlama esnasında Beşşar ve kardeşi Mahir binada bulunmuyorlardı. Bu sırada binada bulunanlar ise ya öldü ya da yaralandı. Esed kardeşler binada olmadıkları için onlara hiçbir şey olmadı."

Mahir Esed'i patlamadan sonra birçok kez Şam'da gördüklerini ifade eden kaynaklar, "Çok sosyal bir hayatı olmadığı için sıklıkla dışarı çıkmıyor. Telefonla operasyonları yönetiyor. Emrindeki komutanlar yanına gelerek operasyonlar hakkında bilgi veriyor. Birçok operasyonun başında bulunmadı; uzaktan telefonla yönetti. Öldüğü yönündeki tüm iddialar tamamen asılsız." değerlendirmesinde bulundu.

Öldüğü yönündeki haberlerin, muhaliflerin en çok arananlar listesinde olan Mahir'i de bir nevi rahatlattığına dikkat çekiliyor. Öldüğü varsayıldığı için muhaliflerce kardeş Esed'in peşine pek düşülmediği kaydediliyor.

cihan


Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,847 µs