En Sıcak Konular

Yunanistan'a ek kaynak

27 Kasım 2012 08:41 tsi
Yunanistan'a ek kaynak Avro Bölgesi maliye bakanları ve IMF, Yunanistan'a ilave kaynak sağlanması konusunda uzlaştı. Yunanistan'ın borçları 40 milyar avro kırpılacak.

Maliye bakanları ve IMF Başkanı Christine Lagarde'ın yaklaşık 10 saatlik toplantısında, Yunanistan'ın bu yıl sonunda gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 180'ine ulaşacak kamu borçlarının 2020'de yüzde 124'e ve 2022 yılında yüzde 110'un altına indirilmesi yeni hedef olarak benimsendi.

Yunanistan'a 43,7 milyar avroluk yeni kredi dilimine onay sürecinin başlatılması kararlaştırılırken, bunun 10,6 milyar avrosunun bütçe finansmanı ve 23,8 milyar avrosunun bankalara sermaye takviyesi olarak gelecek ay serbest bırakılacağı ve kalan 9,3 milyar avronun Atina'nın taahhüt ettiği vergi reformunu hayata geçirmesi şartıyla 3 taksit halinde 2013'ün ilk çeyreğinde ödeneceği belirtildi.

Avro Bölgesi maliye bakanları, Yunanistan'a 43,7 milyar avroluk kredi dilimine ulusal onay süreçlerinin ardından 13 Aralık'ta nihai onay verecek.
 
40 milyar avro kırpılacak
 

Yunanistan, bu süreçte Avro Bölgesi'nin desteğiyle özel sektörün elindeki tahvillerini üçte bir fiyattan geri satın almaya çalışacak. Bu operasyon için Atina'ya 10 milyar avroya kadar kredi sağlanacak. Böylece Yunanistan'ın borçları 20 milyar avro kırpılacak.
 
Tahvil geri alma operasyonuna ilaveten borç faizinde 1 puanlık indirim, vadenin uzatılması ve bazı alacaklardan feragatla Yunanistan'ın borçları toplamda 40 milyar avro kadar kırpılarak sürdürülebilir hale getirilecek.

aa


Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,388 µs