En Sıcak Konular

BDP'lilere dokunulmazlık cevabı

26 Kasım 2012 21:59 tsi
BDP'lilere dokunulmazlık cevabı Başbakan Erdoğan, bazı BDP milletvekillerinin güvenlik güçlerine karşı tavrıyla ilgili, bu zevata dokunulmazlıklarını kaldırarak cevap vereceklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in, Van'da katıldığı bir terörist cenazesinde polise direnip halkı ayaklanmaya çağırdığı iddialarının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

''Buna genel bir cevap vereyim, olayı kişiselleştirmeyeyim. Daha önce de ifade ettim; Parlamento'ya bu tür, özellikle bazı teröre yönelik konularla ilgili fezlekelerin gelmesi halinde bu fezlekeleri aramızda değerlendirmek suretiyle alışılmışın dışında bir karar vermeyi düşünüyoruz. Şu anda bu şekilde 800'ü aşkın dosya var. Bunlar sıradan dosyalar değil. Bunların üzerinde çalışılarak bir değerlendirmeyi grubumuz da yapacaktır, önümüze geldiği anda kararı da vereceğiz.''

''Diyarbakır'da izinsiz yürüyüşe izin vermeyen polis amiriyle BDP'li Gülten Kışanak arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Bu diyaloğu nasıl yorumluyorsunuz?'' sorusunu da yanıtlayan Başbakan Erdoğan, ''Bunların hepsi zaten Meclis'e geliyor, önümüze gelecek. Meclis'te de bunların değerlendirmesini, bizler, dokunulmazlık zırhına bürünen bu zevatla ilgili kararımızı dokunulmazlıklarını kaldırılmak suretiyle vereceğiz. Ondan sonrası artık yargıya ait'' ifadesini kullandı.

Erdoğan, 4. yargı paketine ilişkin olarak da ''Değerlendirmelerimizi yaptık. Değerlendirmelerden sonra atılması, üzerinde çalışılması gereken bazı maddelerin olduğunu gördük. Bu konudaki tespitlerimizden sonra tekrar hazırlıklar yapılacak'' şeklinde konuştu.



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,055 µs