En Sıcak Konular

Hükümetten Irak krizine dair açıklama

26 Kasım 2012 20:46 tsi
Hükümetten Irak krizine dair açıklama "İhtilaf konusu var, tartışmalar çatışmaya dönüştü. Türkiye olarak Irak'ın bütünlüğünü kabul etmiş, kendi içinde diplomasi, barış içinde çözülmesinden yanayız."


Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Turgut Özal'ın zehirlendiği iddialarıyla ilgili Birinci İhtisas Kurulu'nun, henüz kesin raporunu açıklamadığını hatırlatarak, "Hepimiz, Adli Tıp'ın raporunu bekleyeceğiz." dedi.

Arınç, patriot füzeleri konusunda ise Türkiye'de çalışma yapacak heyetin hazırlayacağı raporun NATO'ya sunulacağını ve ona göre konuşlanacağı ve miktarının belirleneceğini ifade etti.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantıya ilişkin açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 11. yılın ilk Bakanlar Kurulu toplantısını yaptıklarını kaydetti. Geride bıraktıkları 10 yılın değerlendirmesini yaptıklarını anlatan Arınç, 10 yıldır 4 bakanın kurulda yer aldığını hatırlattı ve hatıraların, yapılan başarıların ciddi bir şekilde ortaya konduğunu ifade etti.

        Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, 4. Yargı Paketi kapsamında 8 kanunda 20'den fazla değişikliği içeren teklifi anlattığını dile getiren Arınç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de kanunlarda yer alan 'özürlü' ibarelerin değiştirilmesine yönelik çalışma hakkında bilgi verdiğini kaydetti.

        Arınç, 4. Yargı Paketi'nde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ndeki davalara ilişkin düzenlemeler olduğunu ifade ederek, henüz kanun teklifi haline gelmediğini, çalışmaların devam ettiğini söyledi.

        Rahmetli Turgut Özal'ın zehirlendiği iddiaları konusunda Arınç, böyle bir konunun, kurulun gündemine gelmediğini kaydetti. Medyada bazı iddiaların yer aldığını hatırlatan Arınç, bunların doğru veya yanlış olabileceğini, otopsi raporunun henüz açıklanmadığını vurguladı.

        Birinci İhtisas Kurulu'nun kesin, kendi düşüncesini bildirmesi gerektiğini belirten Arınç, bu konuda kendi düşüncesinin olmayacağını, zamanında klasik otopsi yapılmasında fayda olacağını düşündüğünü söylediğini ifade etti. Her olayda gerek duyulması halinde otopsi yapılabileceğine dikkat çeken Arınç, süreci anlattı. Arınç, "Hepimiz Adli Tıp'ın raporunu bekleyeceğiz." dedi.

        Patriot füzeleriyle ilgili Başbakan'ın geçmişte açıklamaları olduğunu, Genelkurmay'ın da çok net, şüpheye yer bırakmayacak açıklamaları olduğunu dile getiren Arınç, bunların dışında ekleyecekleri birşeyin olmadığının altını çizdi.

        Türkiye'nin, kendi savunması açısından NATO çerçevesinde üye ülkelere yüklediği sorumluluk çerçevesinde tedbirini almak zorunda olduğunu dile getiren Arınç, nerelere konuşlanacağı, ne miktarda olacağı konusunda Türkiye'de çalışma yürütecek heyetin NATO'ya sunacağı rapor doğrultusunda karar verileceğini kaydetti.

        Kerkük gerginliği konusundaki bir soruya ise Arınç, "İhtilaf konusu var, tartışmalar çatışmaya dönüştü. Türkiye olarak Irak'ın bütünlüğünü kabul etmiş, kendi içinde diplomasi, barış içinde çözülmesinden yanayız. Türkiye, Irak hükümeti nezdinde gerekli çabaları gösteriyor, gösterecek." diye konuştu.

        İsrail'in Gazze'ye saldırısı sonrası gelişmeler hakkında da açıklama yapan Arınç, "Gelinen noktada umutluyuz. Kan dökülme durduğu için de sevinçliyiz." ifadelerini kullandı.



Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,368 µs