En Sıcak Konular

Kerimov'un kızı ülke yönetimine hazırlanıyor

26 Kasım 2012 17:18 tsi
İslam Kerimov'un Diplomat, sanatçı ve modacı kimliği ile bilinen kızı Gülnara'nın babasından daha popüler olduğu ve ülkenin başına geçebileceği konuşuluyor...

Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova'nın babasından daha popüler olduğu ve ülke yönetimine geçebileceği konuşuluyor.

Rus "Lenta.ru" internet haber sitesi Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova'nın kamuoyu önünde babasından daha popüler hale geldiğini duyurdu. Kerimova'nın başta gazetecilerin, insan hakları koruyucularının ve yakın dünya kamuoyu önünde ilgi odağı olduğuna dikkat çekilen haberde, 21 yıllık lider Kerimov'un da önüne geçtiği kaydedildi.

Takma adı Gugusha ile ün kazanan Özbek liderin büyük kızı Gülnara Kerimova, 1995 yılından itibaren diplomatik göreve başladı. Kerimova aynı zamanda sanat ve modaya da ilgi duydu. UNESCO işbirliği ile "Özbekistan Kültür ve Sanat Fonu" adı altında çeşitli organzasyonlar düzenleyen Kerimova'nın medyadan övgü alırken insan hakları koruyucularından ise zaman zaman tepki de aldığı görüldü.

Ülkesine dünyanın ünlü simalarını getirterek, Orta Asya'nın Özbekistan'ı tanıtan Kerimova, bu hareketleri ile ön planda bulunmaya çalışıyor. Yüksek öğrenim kurumlarına kablosuz internet erişimi sağlanması, kanser hastalarının tedavisi ve kültürel varlıkların korunması konusundaki çalışmaları takdirle karşılanıyor. Diğer taraftan Kerimova'nın ülkesindeki yabancı dev yatrımcılara göz diktiği ve en son Rus GSM operatörü MTS ile anlaşamadığı gerekçesi ile Özbekistan pazarından çekilmesine neden olduğu ileri sürülüyor.

Rus haber siteleri diktatör lider İslam Kerimov'un yaşının ilerlemesine dikkat çekerek, daha çok kızı Gülnara'nın ön plana çıktığını ifade ediyor. Haber'de Gulnara'nın ileriki yıllarda İslam Kerimov'un yerine geçeceği iddiası da ortaya atıldı.



Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,054 µs