En Sıcak Konular

Facebook ve Twitter’da şok tuzak

26 Kasım 2012 16:17 tsi
Dolandırıcılar ele geçirdikleri kimlik bilgileriyle borçlu gösterdikleri kişilere icra gönderiyor.

Yasal süre içinde itiraz edilmezse borç kesinleşiyor ve borçlulara haciz gidiyor. Vatandaşların kimlik bilgilerini, Facebook ve Twitter’da ele geçiren dolandırıcılar, şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemle, masum insanları dolandırıyor.

Dolandırıcı, kimlik bilgileriyle icra dairesine gidip, borç hanesine yüksek meblağlar yazıyor ve 30 lira masrafla ilamsız icra takibi başlatıyor. İcra takibinde yanlışlık olduğunu düşünerek umursamayan kurban, 7 gün içerisinde itiraz etmediği için borcu kabul etmiş sayılıp hakkında başlatılan icra takibi devam ediyor. Yasal süre sonunda postacı, icra takibi başlatılan kurbanın kapısına giderek ödeme tebliğatını veriyor. Polis, benzer yöntemle dolandırılan kişi sayısının son dönemde arttığını vurgulayarak, kimlik bilgilerinin internet ortamında deşifre edilmemesi konusunda uyardı.
 
VATANDAŞ UMURSAMIYOR

Vatandaş, gönderen kişiyi tanımadığı ve yanlışlık olabileceği düşüncesiyle gerekli itirazlarda bulunmayıp tebliğatı yırtıyor. Kurban, 7 günlük süre zarfında itirazda bulunmayınca borcu kabul etmiş sayılıyor ve icra memurları kapıya dikiliyor. Tebliğatı alır almaz itiraz edenler ise borcu ödemekten kurtuluyor. Dolandırıcılar,  karşı itiraz iptal davası açmıyor; çünkü foyalarının meydana çıkmasını ve tanınmayı istemiyorlar. Bunun yerine yeni bir kurbanın peşine düşüyor.

FACEBOOK’TAN ÖĞRENİYORLAR

Emniyet yetkilileri, benzer yöntemle dolandırılan kişi sayısının son dönemde arttığını vurgulayarak, kimlik bilgilerinin sosyal paylaşım sitelerinde deşifre edilmemesi konusunda uyardı. Yetkililer, dolandırıcıların son dönemlerde vatandaşların kimlik bilgilerine sosyal paylaşım sitesi Facebook ve Twitter’dan ulaştığını vurgulayarak, “sosyal paylaşım sitelerine üye olan kişiler doğum yeri, doğum tarihi, anne adı, baba adının yanı sıra birçok kişisel bilgiyi deşifre ediyor. Dolandırıcı, kurbanın anne kızlık soyadına dayısının Facebook profilinden ulaşabiliyor. Bu yöntemler göz önünde bulundurularak kesinlikle kimlik bilgileri resmi olmayan yerlerde kullanılmamalı" diye konuştu.
 

Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,331 µs