En Sıcak Konular

İnce: Başbakan ikinci padişah istemiyor

26 Kasım 2012 15:28 tsi
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son günlerde 'Muhteşem Yüzyıl' dizisine taktığını belirterek "Başbakan ekranlarda ikinci padişah istemiyor." dedi.

Partisinin Edirne İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen İnce, Başbakan'a yönelik eleştirilerde bulundu. Dünyada dizilere takan tek Başbakan'ın Türkiye'de olduğunu belirten İnce, şunları kaydetti: "Tek padişah istiyor, ben varım diyor. Kanuni'ye ne gerek var diyor. Dizinin katli vaciptir diye beyanlarda bulunuyor. Başbakan yakında şunu önerecek 'Muhteşem Yüzyılı' seyretmeyin 'Yalan Dünya' var bir de. İsterseniz 'Yalan Dünya'yı seyredin. Hatta günü değişti. Cumadan pazartesiye alındı. Başbakana buradan duyuralım. Yalan Dünya'yı seyretsin."

Muharrem İnce, "Kanuni'nin ömrü at sırtında geçti diyorsun. Sen hayatında bir kere beygire bineyim dedin onda da düştün. Yani Kanuni cihan padişahıydı. Sen 'Cihan'ın üstüne bindin, ondan da düştün. Yani kısaca söylemek gerekirse Başbakan ikinci bir padişah istemiyor. Rytingleri kıskanıyor." diye konuştu.

Hakkındaki taciz iddialarını değerlendiren İnce, "Yel kayadan bir şey alamaz, sadece tozunu alır." benzetmesini yaptı. Muharrem İnce, "Yani fırtına çıktı diye martı deniz sevdasından vazgeçmez. Fırtına kuvvetli mi evet kuvvetli. Ama kaya da kuvvetli, martı da kararlı merak etmeyin. Bu ülkede ne yaparlarsa yapsınlar. İşadamlarını maliyecilerle susturabilirler, üniversiteleri susturabilirler. Türk ordusunu perişan edebilir, dağıtabilirler. İnsanları tehdit edebilir, korkutabilirler. Silivri zindanlarına atabilir, telefonlarını dinleyebilirler. Ama Cumhuriyet Halk Partilileri kimse susturamaz. Hiç merak etmeyin kimse susturamaz. Ben dilekçemi verdim. 135 CHP milletvekili dokunmazlığımın kaldırılması için oy kullanacaklar. MHP ve BDP de kullanacak. AKP'lileri görelim. Abdestimizden şüphemiz yok. Korkumuz da yok evelallah." açıklamasını yaptı.

Kaynak: CİHAN



Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,850 µs