En Sıcak Konular

Hamas ve İsrail bugün Mısır'da tekrar görüşüyor

26 Kasım 2012 09:47 tsi
İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Salah El-Berdevil, Mısır’ın başkenti Kahire’de bugün (26 Kasım Pazartesi) yapılacak toplantıda, Filistinli direniş gruplarıyla Siyonist işgal rejimi arasında sağlanan ateşkesle ilgili konuların uyg

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Salah El-Berdevil, Mısır’ın başkenti Kahire’de bugün  (26 Kasım Pazartesi) yapılacak toplantıda, Filistinli direniş gruplarıyla Siyonist işgal rejimi arasında sağlanan ateşkesle ilgili konuların uygulanmasının görüşüleceğini söyledi.

Salah El-Berdevil, yarın Mısır İstihbaratı’yla yapılacak toplantıda geçen hafta yapılan ateşkes anlaşmasında öngörülen saldırıların durması, siyasi suikastlara son verilmesi ve kapıların açılması konularının ele alınacağını bildirdi.

Bu arada, Abbas’ın Birleşmiş Milletler’e başvurma konusunda istişare ettiği gruplar arasında Hamas’ın yer almadığına işaret eden El-Berdevil, Hamas Hareketi’nin Abbas’ın önüne çıkacak grubun içinde de yer almayacağını söyledi.

Salah El-Berdevil, “Hamas Birleşmiş Milletler’e gitme yolunda Abbas’ın önüne geçmedi, çünkü Abbas Hamas’a danışmadı. Arapların desteğiyle gitti. Hamas’ın ise bu konuda görüşü farklı. Hamas, ulusal bir program çerçevesinde Filistin’de birlik ve bütünlüğün sağlanmasının daha öncelikli olduğunu düşünüyor” dedi.

Hamas’ın zafer yolunda net bir yol açtığını ve bu yolun direniş yolu olduğunu belirten El-Berdevil, Hamas Hareketi olarak Abbas’ın Birleşmiş Milletler’e başvurmasının kendilerine bir zarar vermeyeceğini ve Filistin’in zaferini iç çekişmelerle gölgelemek istemediklerini söyledi.

BM TEMSİLCİSİ: ATEKESE TAM UYUN

Öte yandan Birleşmiş Milletler’in (BM) Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Robert Serry,  İsrail ve Hamas’a ateşkese tam anlamıyla uyma çağrısında bulundu. Serry, Gazze’de düzenlediği basın toplantısında, İsrailliler ve Filistinlilerin sürekli gelecek saldırıyı bekleyerek yaşamalarının kabul edilemeyeceğini söyledi.Gazze’deki yıkımla ilgili hazırlayacağı raporu BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’a sunacağını belirten Serry, ikinci defa İsrail saldırılarında evini kaybeden ailelere yardım edeceklerini dile getirdi.Ateşkesin ihlal edilmemesi için çok büyük çaba harcandığını vurgulayan Serry, ”Taraflar ateşkese uymalıdır ve biz de bunun için çalışacağız. Bu, iki taraf için de iyi bir fırsattır” şeklinde konuştu.Serry, BM Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Gazze ile İsrail arasındaki sınır kapılarının açılması ve Gazze’ye silah kaçakçılığının durdurulmasıyla ilgili kararlarının uygulanması çağrısında bulunurken, ”Ateşkes ambargonun son bulması için iyi bir fırsat” ifadesini kullandı.



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,805 µs