En Sıcak Konular

'Derin devlet tasfiye edilemedi'

26 Kasım 2012 08:43 tsi
'Derin devlet tasfiye edilemedi' Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı raporda, Türkiye'de derin devletin tasfiye edilemediği ve operasyonel eylemlerin devam edeceği belirtiliyor.

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu raporunda ayrıca kozmik oda tartışmaya açıldı. Raporda, "Darbelerin hazırlanmasında rol oynayan karanlık cinayetlerin belgeleri kozmik odalarda araştırılmalı, sorgulanmalıdır" denildi.

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu raporunda şu iddiaya yer verildi: "Türkiye'de derin devlet devasa bir yapıdır. Operasyonel eylemler yapmıştır, yapmaktadır ve tasfiyeye tevessül edilmediği için belli ki yapmaya devam edecektir."

'TÜRKİYE'NİN GİZLİ TARİHİ'

Komisyonun raporunda, "Özel Harp Dairesi'nin faaliyetleri için "Türkiye'nin gizli tarihi" ifadesi kullanıldı.

Türkiye'de gerginliği körükleyen 50 den fazla yasadışı çetenin bulunduğu iddiası yer aldı.

Raporda şu görüşlere yer verildi: "Özel Harp Dairesi bugüne kadar sivil güçlerin denetimine açılmadı. Darbelerin hazırlanmasında rol oynayan karanlık cinayetlerin belgeleri kozmik odalarda araştırılmalı sorgulanmalıdır. Türkiye'yi darbeye sürüklemek için kargaşa ortamı yaratılır ve devlete çalışan kiralık katiller cinayet işler. Özel Harp Dairesi'nin tarihi Türkiye'nin gizli tarihidir."

'FAİLİ CİNAYETLER JİTEM İŞİ'

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu raporunda JİTEM de, faili meçhul cinayetlerin sorumlusu olarak gösterildi.

Raporda JİTEM'le ilgili şu görüşler dile getirildi: "JİTEM tamamen illegal bir yapı. JİTEM'in kurulmasıyla Günaydoğu'da faili meçhul cinayetler başladı. Bu cinayetlerin hepsinin ardında JİTEM vardı. JİTEM en çok terörle mücadaleye zarar verdi."

'CAHİL CESARETİ'


Raporun dikkat çekici kısımlarından biri de 28 Şubat dönemine ilişkin. Komisyonun 28 Şubat için kullandığı tabir, "cahil cesareti" oldu.

28 Şubat'la ilgili şu görüşlere yer verildi: "28 Şubat kalkışması tipik bir cahil cesareti örneğidir. 28 Şubat sürecinde, "olmayan bir düşman ve savaş medyayla ilan edilebilir. Çünkü medya insanları her şeye inandırabilir" sözü hayata geçirildi. Kervana TRT de katıldı. Bir programda ortam 12 Eylül'e benzetildi ve Konya mitingi ve İran görüntüleri verildi. Bu süreçte Batı Çalışma Grubu fişleme şebekesi olarak çalışıyordu."

'ÖZAL DARBECİLERLE İŞBİRLİĞİ YAPTI'

Raporda 12 Eylül döneminde bürokrat olan daha sonra ANAP'ı kurarak siyasete giren Turgut Özal'a yönelik iddialar da yer aldı. Özal, darbecilerle işbirliği yapmakla suçlandı.

ntvmsnbc

Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,120 µs