En Sıcak Konular

'İsrail, garip bir silah kullandı'

26 Kasım 2012 08:13 tsi
'İsrail, garip bir silah kullandı' Filistin Sağlık Bakanı Dr. Mofeed M. Mokhalalati, İsrail’in Gazze’ye gerçekleştirdiği 8 günlük saldırıda, daha önce hiçbir yerde kullanılmayan farklı bir silah kullandığını söyledi.

Bakan Mokhalalati, İsrail’in Gazze’ye gerçekleştirdiği 8 günlük son saldırıda, kullandığı silah ve bombalara dikkat çekti. Bakan Mokhalalati, İsrail’in daha önce hiçbir yerde kullanılmayan farklı bir silahla Gazze’ye saldırdığını anlattı.

“170 ŞEHİDİMİZ, 1270 YARALIMIZ VAR”

Hükümet üyeleri olarak toplanıp saldırının manevi ve madde kayıplarını değerlendirdiklerini anlatan Filistin Sağlık Bakanı Dr. Mofeed M. Mokhalalati, İsrail’in son saldırısında 170 kişinin şehit olduğunu ve bu kişilerin yarısının çocuk ve kadınlardan oluştuğunu söyledi. 1270 kişinin ise yaralandığını ifade eden Bakan Dr. Mokhalalati, bunlarında yüzde 65’inin sivil, çocuk ve kadın olduğunu belirtti. İsrail’in Gazze’ye karşı gerçekleştirdiği saldırının sebebine de dikkat çeken Filistin Sağlık Bakanı Dr. Mofeed M. Mokhalalati; “İsrail’in saldırısının sebebi Gazze halkının hakkını araması ve işgale, zulme hayır demesidir” dedi.

“1.2 MİLYAR DOLARLIK KAYBA UĞRADIK”

Filistinli Bakan, İsrail’in 8 günlük saldırısının Gazze’ye bilançosunun 1.2 milyar dolar olduğunu da söyledi. Birçok binanın zarar gördüğünü ifade eden Dr. Mokhalalati; “Polis binaları, Başbakanlık binası, bakanlık binaları, iki tane köprü bu saldırıda hedef oldu. İsrail bunu yaparak, Gazze halkına eziyet vermek istiyor. Bütün bunlara rağmen biz sabırlıyız. Zaafiyetimiz yoktur. Filistin’den, Kudüs’ten, Mescid-i Aksa’dan vazgeçmeyeceğiz. Gazze halkı olarak bizim rolümüz İsrail ile olan savaşta cephenin en önünde yer almaktır” şeklinde konuştu.

“İSRAİL’İN SALDIRISI BARBARCAYDI”

İsrail’in Gazze’ye karşı giriştiği saldırıyı, “vahşice, barbarca, insanlık dışı ve kuralsızca” olarak tanımlayan Bakan Mokhalalati, saldırıda birçok sivilin evinin uyarılmaksızın vurulduğunu söyledi. Dalu ailesi, Hicazi ailesi, Ebuzor ailesi ve Ebukmin gibi birçok ailenin evinin vurulduğunu ifade eden Bakan Dr. Mokhalalati, bu ailelerin neredeyse bütün fertlerinin şehit olduğunu vurguladı.

“İSRAİL, GARİP BİR SİLAH KULLANDI”

Bakan Mokhalalati, İsrail’in Gazze’ye gerçekleştirdiği 8 günlük saldırıda, daha önce hiçbir yerde kullanılmayan farklı bir silah kullandığını söyledi. Mokhalalati; “Şehitlerimiz kömürlemişti. Birçok kişinin cesedi tanınmaz haldeydi. Yaralılarda çok şiddetli yanıklar vardı. İnsanların kolları ve bacakları bıçakla kesilmiş gibi kopmuştu. Bazı insanlarda hiç yara izi yokken, iç organlarının parça parça olduğu görüldü. İnsanların bu şekilde ölmesi ve yaralanması normal bir silahtan olmaz. İsrail, Gazze’ye ilk defa mahiyetini şu anda bilmediğimiz garip bir silah kullandı” diye konuştu.

“İSRAİL ŞEHRİN ALTYAPISINA DA ZARAR VERDİ”

İsrail’in saldırıda sadece sivilleri öldürmediğini kaydeden Dr. Mokhalalati, şehrin altyapısına da zarar verdiğini söyledi. Ürdün Sağlık Merkezi başta olmak üzere sağlık merkezlerini, medya mensuplarının kaldığı binaları da vurduğunu belirtti. Gazetecilerden üç kişinin şehit olduğunu ifade eden Mokhalalati, İsrail’in gazetecilerin binalarını, gerçeği dünyanın öğrenmemesi amacıyla vurduğunu vurguladı.

“İLAÇ SIKINTIMIZ VAR”

Saldırı sırasında birçok yaralı olması sebebiyle ilaç krizi yaşandığına dikkat çeken Bakan Dr. Mofeed M. Mokhalalati, şu anda en çok ilaç, pansuman malzemeleri ile laboratuvar malzemelerine ihtiyaç olduğunu söyledi.

“FİLİSTİN, BÜTÜN ÜMMETİN TOPRAKLARIDIR”

Filistin’in bütün ümmetin toprakları olduğunu ifade eden Bakan Dr. Mofeed M. Mokhalalati, bir zamanlar Filistin’in Osmanlı’nın parçası olduğunu hatırlattı. Hilafetin tekrar geri dönmesini umut eden Mokhalalati, o günleri beklediklerini vurguladı.

Yeni Akit



Bu haber 1,065 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,682 µs