En Sıcak Konular

Baykal: Türkiye'de gidişat iyi değil

24 Kasım 2012 19:48 tsi


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Türkiye'de gidişatın iyi olmadığını ve buna bir 'dur' denilmesi gerektiğini söyledi.

        Partisinin Antalya milletvekilleri Yıldıray Sapan, Osman Kaptan, Aydın Milletvekili Metin Baydür ve Ankara eski milletvekili Yılmaz Ateş ile Kırıkkale'ye gelen Baykal, parti binası önünde CHP İl Başkanı Ziya Kavlak ve kalabalık bir partili tarafından karşılandı.

Baykal, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kaderi ve geleceğiyle yüzleştiğini belirtti. Baykal, şöyle devam etti. "Ama ne yazık ki bu duyarlık, bu anlayış, yeterince gözükmüyor. Türkiye'nin içte ve dışta hem ekonomik hem anayasal, çok ciddi, çok temel konuları var. İç siyasetimizde, dış siyasetimizde sosyal hayatta anayasa tartışmaları içinde çok önemsenmesi, ciddiye alınması gereken çok ciddi konuları var. Bunları hepimizin dikkatle yakından izlemesi ve vatandaş olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmemiz olağanüstü önemlidir.

        "Olay bunun ötesinde yani Türkiye kaderi ile yüzleşiyor. Geleceği ile yüzleşiyor." diyen Baykal, "Ne yazık ki bu duyarlık, bu anlayış, yeterince gözükmüyor. Önce bunu anlamamız lazım. Orayı aldık, burayı verdik meselesinin ötesinde sıradan kim aday olacak, kim seçilecek meselesi değil, Türkiye kendi kaderi ile hesaplaşma noktasında, kendi geleceği ile yüzleşme noktasında, çok temel tercihler söz konusu. Bunun hak ettiği şekilde önemsenmesi, irdelenmesi, incelenmesi, anlatılması ve bilinci bir şekilde halkın kararına bağlanması gerekir." şeklinde konuştu.

        Türkiye'nin geleceğiyle ilgili endişelerinin olduğunu belirten, Baykal, "Günümüz çok devrik kırılmaların ortaya çıkabileceği, çok temel dönüşümlerin yaşanabileceği, gelecekte çok daha büyük acılar, üzüntüler yaşamak durumunda kalacağımız bir dönemin içinden geçiyoruz. Bunu anlamamız lazım, anlatmamız lazım, bu konularda vatandaşlarımızın sorumluluk duygusu, bir ilgi, yaratmamız, aydınlatmamız ve sıradan 'külah kapma yarışı', 'iktidar kavgası' gibi anlamamak gerekir." açıklamasında bulundu.

Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,496 µs