En Sıcak Konular

'Özal için başarılı bir otopsi yapılmıştır'

24 Kasım 2012 17:40 tsi
'Özal için başarılı bir otopsi yapılmıştır' "Şunu söyleyeyim, ölüm anında hangi veriler var ise hemen hemen tamamına yakın bulguları elde edebilecek başarılı bir otopsi yapılmıştır."

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın naaşına çok başarılı bir otopsi yapıldığını söyledi. Ergin, "Şunu söyleyeyim, ölüm anında hangi veriler var ise hemen hemen tamamına yakın bulguları elde edebilecek başarılı bir otopsi yapılmıştır." dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Tanıtım Medya Günleri kapsamında Konya'da basın mensuplarıyla bir araya gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti'nin 10 yıllık görev sürecinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakan Ergin, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetede yayınlanan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın otopsi sonuçlarında 4 farklı zehir bulunduğuna ilişkin haber hakkında bilgileri sorulan Bakan Ergin, Özal'a başarılı bir otopsi yapıldığını söyledi. Bakan Ergin, otopsinin Özal'ın ölüm anında hangi veriler varsa hemen hemen tamamına yakın bulguları elde edebilecek nitelikte olduğuna dikkat çekti. Otopsi sonucunda elde edilen verilerin 1. İhtisas Kurulu'nun değerlendirilmesine tabi tutulduğunu hatırlatan Bakan Ergin, "Adli tıp uzmanları ve üniversiteden gelen konunun uzmanı hocaların oluşturduğu bir çalışma grubu titiz bir mesai harcıyorlar. Önemli bir konudur. 1. İhtisas Kurulu raporunu yazıp bunu tescil etmedikçe Adalet Bakanı sıfatıyla benim bu konuda doyurucu bir şey söyleme şansım yok. Evet rahmetli Özal'ın ölümü gününden bu yana bir takım tereddütler endişeler dile getirilmiştir. Bunların dile getirilmesi sürecine bağlı olarak 19 yıl sonra mezarın açılması ve otopsi yapılması uygulamasına gidilmiştir. Elde edilen veriler uzmanlarınca değerlendiriliyor. Şunu söyleyeyim, ölüm anında hangi veriler var ise hemen hemen tamamına yakın bulguları elde edebilecek başarılı bir otopsi yapılmıştır. Onun için adli tıp sürecinden sonra bu tereddütlerin izale olacağını düşünüyorum. Normal bir ölüm müdür, yoksa dışarıdan bir müdahale var mıdır, bu sualler cevabını bulacaktır diye ümit ediyorum. Şu aşamada daha fazlasını ifade etmeyeceğim. Çalışma devam ediyor. 1. İhtisas Kurulu, resmi raporunu Başsavcılığa ulaştırdığında değerlendirmeyi ilgili başsavcılık yapacaktır." açıklamasında bulundu.



Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,158 µs