En Sıcak Konular

Ergenekon'da 266. duruşma

22 Kasım 2012 12:30 tsi
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 66'sı tutuklu 275 sanıklı ''Ergenekon'' davasının 266. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan ve eski Özel Herakat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 29 tutuklu sanık katıldı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, emekli orgeneraller Hasan Iğsız ile Hurşit Tolon, emekli tuğgeneraller Veli Küçük ve Levent Ersöz ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 37 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, hazır bulunan sanıkların bugüne kadar dinlenilen tanık beyanları ve dosyaya giren evraklara ilişkin beyanlarının alınması işlemine devam edildi.

Tutuklu sanıklardan eski Sivas Ülkü Ocakları Başkanı Oğuz Bulut, kendisinde ele geçirilen 2 adet el bombasının Sivas'ta göçebe olarak yaşayan çingenelerden aldığını söylemesi üzerine savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in ''Benim bildiğim çingeneler bohçacılık yapar, fal bakar. Patlayıcı satmaz'' dediğini anımsattı.

Bununla ilgili bir çalışma yaptığını ifade eden Bulut, polis kayıtlarına göre çingenelerin uyuşturucu ve silah da sattığının tespit edildiğini, mahkemenin isterse emniyetten bu tür kayıtları getirtebileceğini söyledi.

İlker Başbuğ ve Hurşit Tolon'un avukatı İlkay Sezer de, mahkemenin tanık beyanlarına ve dosyaya gelen evraklara ilişkin 15 dakikalık sınırlı bir süre verdiğini belirterek, dinlenilen 160'a yakın savunma ve kamu tanığının beyanları ile dosyaya gelen evraklara ilişkin savunma hazırlayabilmek amacıyla makul süre verilmesini istedi.

Tutuklu sanık Sedat Peker'in avukatı Mehmet Doğurga da, aynı talepte bulunarak mahkemenin beyanlarını hazırlamaları için süre vermesini talep etti.

Tuncay Özkan'ın avukatı Ahmet Çörtoğlu'nun, müvekkili ile duruşma sırasında görüşmek isteğine Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese izin vermedi. Özese, duruşmaya verilen aralarda avukat Çörtoğlu'nun cezaevinde müvekkili ile görüşebileceğini söyledi.

Özese, duruşmalardan men edilen tutuklu sanık Durmuş Ali Özoğlu'nun da, yazılı bir dilekçe göndererek, dinlenilen tanık ifadelerine karşın bir beyanda bulunmayacağını bildirdiğini kaydetti.

Duruşmaya ara verildi.

aa


Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,545 µs