En Sıcak Konular

Bozdağ'dan tekke ve zaviye sürprizi

22 Kasım 2012 11:04 tsi
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, muhalefet partisi CHP'yi çok kızdıracak sözlere imza attı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dünya Ehli Beyt Vakfı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada 'Tekke ve Zaviyeler Kanunu'nun kaldırılabileceği sinyalini verdi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Türkiye 'yi önyargıların teslim aldığını, artık duvarları yıkma vaktinin geldiğini belirterek "Türkiye'de tarikatlar yasaklandı, yok oldu mu '  noktalarda da önemli adımları birlikte atacağız" dedi

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı 'nın Grand Rixos Otel 'de düzenlediği Muharrem ayı iftar programına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç , Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu , Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz , DSP Genel Başkanı Masum Türker, Sp Genel Başkanı Mustafa Kamalak, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın ve Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, katıldı.

İftarda semazen ve semah gösterileri yapıldı.

"VATANDAŞ BİZE BU NOKTADA YETKİ VERİYOR"

Bozdağ, Hacı Bektaş-ı Veli'nin "Bin kere mazlum olsanda, bir kere zalim olma" sözlerini hatırlatarak "Dünyanın her yerinde kan ve gözyaşı, ezilen mazlumlar var. İşte Gazze, işte Suriye, işte Afganistan, işte Irak. Onun bu öğüt, o günden bu güne bizi aydınlatıyor. Bu günden de geleceğe herkesi aydınlatacak" diye konuştu.

Türkiye'yi önyargıların teslim almış durumda olduğunu belirten Bozdağ duvarların arkasında konuşulamayacağını, artık duvarları yıkma vakti olduğunu söyledi. Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamanın, devletin birinci görevi olduğunu vurgulayan Bozdağ şunları ifade etti :

" Türkiye'de tarikatlar yasaklandı, yok oldu mu '" Tekkeler zaviyeler kapandı, bitti mi ' Zikirler olmuyor mu ' Ayinler olmuyor mu ' Hepsi yapılıyor. Hiçbiri yok olmadı. Devlet bunu bilmiyor mu ? Biliyor. Biz ihtiyaçları görüp onu gidermekle mesulüz. Vatandaş bize bu noktada yetki veriyor. Sorunları göreceğiz ve bu sorunlara beraber çözümler arayacağız. İnşallah önümüzdeki zaman içerisinde bu noktalarda da önemli adımları birlikte atacağız.

Şehadetinin yıldönümünde Hz. Hüseyin efendimizi ve birlikte şehit olanları bir kez daha rahmetle, minnetle, şükranla, duayla yadediyorum. Onların yolu bizim yolumuzdur."

Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,360 µs