En Sıcak Konular

'Çocuk esirgeme yurtları sivil denetime açılacak mı?'

22 Kasım 2012 10:23 tsi
CHP'li Tanrıkulu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e 'Bakanlığınız çocukların barınmakta olduğu kuruluşları hangi kriterler üzerinden denetlemektedir?' diye sordu, bu kurumların sivil toplum örgütlerinin denetimine açılıp açılmayacağının

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, çocuk işçilerden istismara maruz kalan çocuklara kadar bir dizi konuda çocukların durumunu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e sordu.

Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Türkiye'de sokakta yaşayan ve sokakta çalışmak zorunda bırakılan çocuk sayısının açıklanmasını istedi.

2011 ve 2012 yıllarında kaç çocuğun aile içi şiddet ve cinsel istismar nedeniyle koruma altına alındığını soran Tanrıkulu, aynı dönemde kaç engelli çocuğun cinsel taciz veya tecavüze uğradığını sordu.

Tanrıkulu, Bakan Şahin'e "Engelli çocuklar dahil olmak üzere bakanlığınıza bağlı çocuk bakım evlerinde kaç çocuk barınmaktadır? Bu sayılar 2008-2009-2010-2011-2012 yılları itibariye ne kadardır?" sorularını da yöneltirken, bu kurumlarda kalan çocuklara karşı kamu personelinin şiddet ya da cinsel istismar gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğini sordu.

Tanrıkulu, ayrıca şu soruları yöneltti: "Bakanlığınız engelli çocuklar dahil olmak üzere çocukların barınmakta olduğu kuruluşları hangi kriterler üzerinden denetlemektedir? Bu kurumları çocuk ve engelli hakları alanında çalışmalar yapan ilgili sivil toplum örgütlerinin de katılacağı bir bağımsız izleme grubunun denetimine açmayı düşünüyor mu sunuz? Ne zaman? Düşünmüyorsanız niçin?" (Eha) 

Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,000 µs