En Sıcak Konular

Arınç: Öncelikli amacımız ateşkesin sağlanması

21 Kasım 2012 12:42 tsi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gazze konusunda öncelikli gündemin bir an evvel ateşkesin sağlanması olduğunu söyledi. Arınç, "Filistin tarafıyla, Arap Birliği ile bütün toplantılar yapıldı ve ateşkesin biran önce sağlanması konusunda fikir birliğine v

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Grand Cevahir Otel'de düzenlenen 'Tapu Arşivi Osmanlı Coğrafyası Kültürel Arşiv Mirasının Yönetimi ve Tapu Arşivlerinin Rolü Uluslararası Kongresi'ndeki konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Basın mensuplarının İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve gelinen son noktayı sorması üzerine Arınç, Türk milletinin ve tüm siyasal partilerin Gazze'de yaşanan insanlık dramı konusunda görüş birliği içinde olduğunu söyledi.

İsrail'in insanlık ve hukuk tanımaz saldırılarının bütün şiddetiyle devam ettiğini belirten Arınç, saldırılarda aralarında kadınlar ve çocukların da bulunduğu çok sayıda insanın öldüğünü ve binin üzerinde yaralı bulunduğunu ifade etti.

İsrail'in geçmişte de aynı saldırıları gerçekleştirdiğini ve saldırgan tutumuna ara vermeden devam ettiğini anlatan Arınç, "Gazze'de yaşanan dramın biran evvel sona ermesi amacıyla Sayın Başbakanımızın uluslararası bir diplomasi yürüttüğünü hepimizi biliyoruz. Birkaç gün önce de Sayın Dışişleri Bakanımız hazırlıklarını yaparak Gazze'deki toplantıya bizzat katıldılar." dedi.

Öncelikli amacın süratle ateşkesin sağlanması olduğunu belirten Arınç, "Filistin tarafıyla, Arap Birliği ile bütün toplantılar yapıldı ve ateşkesin biran önce sağlanması konusunda fikir birliğine varıldı. Sayın Dışişleri Bakanımız bu konudaki çalışmaları ve alınan sonucu bizzat kendileri açıkladılar." şeklinde konuştu.

İsrail tarafının ateşkes çağrısına cevap vermediğini hatırlatan Arınç şunları söyledi: "Bir ifadeye göre en azından 24 saatlik bir gözlemde bulunacaklarını, eğer karşı taraftan bir saldırı olmazsa bunu değerlendireceklerini ifade ediyorlar. Bir taraftan da ateşkese uyacaklarını söylüyorlar ama bu arada da az sayıda da olsa yine saldırıların devam ettiğini biliyoruz."

Diplomatik atakların sonuç vermesini ve ateşkesin sağlanmasını büyük bir özlemle beklediklerini aktaran Arınç sözlerini şöyle tamamladı: "İnsan hayatı önemlidir. Gazze'de yaşanan dram yıllardan beri devam ediyor. Bombalamalarda çocukların babalarının kucaklarında maalesef masum yüzleriyle hayata veda ettiklerini görüyoruz. Dilerim Sayın Dışişleri Bakanımızın bu gün yapacağı çalışmalarla karşı taraftan da olumlu bir cevap netleşir ve artık Gazze'de silahların sustuğunu, ateşkesin fiilen başladığını hep beraber görürüz."

cihan

Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,865 µs