En Sıcak Konular

'Öcalan'ın talimatıyla...'

19 Kasım 2012 17:50 tsi
Ergenekon davasında teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın eski avukatı İrfan Dündar tanık olarak dinlendi. Dündar, Öcalan'ın talimatı ile birçok kesimden insanla görüştüklerini söyledi.

 Dündar, "Abdullah Öcalan, çeşitli çevrelerle görüşmemizi istiyordu. Hasan Cemal ile de Ertuğrul Özkök ile de görüşülmüştür. Ama Yalçın Küçük ile görüşmemiz sorun oluyor." diye konuştu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında tanık İrfan Dündar'ın ifadesinin alınmasına devam edildi. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Abdullah Öcalan'ı sorgulayan timin başında yer alan ve Ergenekon davasının tutuklu sanığı olan emekli Albay Atilla Uğur'un "Öcalan'ın avukatları Mahmut Şakar, Aysel Tuğluk, Doğan Erbaş, Öcalan'a kimliğini dahi söylememesini, davayı kilitlemesini tavsiye ediyorlardı." şeklinde ifade verdiğini hatırlatarak "O avukat grubunda siz de var mıydınız? Kimler vardı?" diye sordu. Avukat İrfan Dündar "Hasip ve Ercan Bey bu görüşteydiler. Avukatların yargılamayı kilitleme hakkı vardır. Savunma stratejisi olarak düşünülebilir. Öcalan ifade verdi." cevabını verdi.

Savcı Pekgüzel, Gizli Tanık Galip'in "Avukatların söyledikleri Öcalan'ın talimatı olarak algılanırdı." şeklindeki ifadesini okuyunca Avukat Dündar "Onların yorumu, bilmiyorum." dedi. Pekgüzel ise "Siz kendinizin örgütteki değerinizin farkında değilsiniz." diye konuştu.

Savcı Pekgüzel, İrfan Dündar ile Yalçın Küçük arasında geçen konuşmayı okuduktan sonra "Yalçın Küçük, sizi tanımadığını söylüyor. Sizin kendisini aramanızdan rahatsız oluyor. Yalçın Küçük ile görüşmenizi Abdullah Öcalan mı istedi?" diye sordu. İrfan Dündar "Abdullah Öcalan, çeşitli çevrelerle görüşmemizi istiyordu. Hasan Cemal ile de Ertuğrul Özkök ile de görüşülmüştür. Ama Yalçın Küçük ile görüşmemiz sorun oluyor?" diye konuştu.

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel "Öcalan yeni bir atılım yapacağı zaman sizin birtakım çevrelerle görüşmenizi istiyor. Kendi başına karar vermiyor mu?" diye sordu. Dündar ise "Hükümet kanadından, sivil toplum kuruluşlarına kadar Kürt sorununun çözümü konusunda görüş soruyorduk. Yalçın Küçük'e de soru soruluyordu. Kimle görüşüleceği kararını Öcalan kendisi veriyordu." dedi. Savcı Pekgüzel, tanık Dündar'a "Yalçın Küçük sizin MİT'e çalıştığınızı söyledi. Telefon ile görüşmenizde kendisini Ergenekon'a bağlayacaklarını söylüyor. Küçük'ü nereden aradınız?" diye sordu. Dündar, "Yalçın Küçük'ü Asrın Hukuk Bürosu'nun telefonundan aradım." dedi.

Yalçın Küçük ise İrfan Dündar'a "Evet sizi hatırladım. Ama sizi daha uzun boylu hatırlıyorum, o kadar da uzun boylu değilmişsiniz." dedi. Yalçın Küçük'ün "Öcalan'ı benim Atatürkçü yaptığım söylendi. Bunu duydunuz mu?" sorusu üzerine Dündar "Öcalan, bazı konularda Mustafa Kemal'e atıfta bulunuyordu. Ama Öcalan'a Atatürkçü denemez." diye konuştu.

Duruşmalardaki üslubu gerekçesiyle duruşmalardan men edilen Doğu Perinçek de tanığın kendisi ile alakalı beyanları nedeniyle duruşmaya getirildi. Perinçek, Abdullah Öcalan'ın avukatları Doğan Erbaş ve İrfan Dündar ile partisinin İstanbul İl Merkezi'nde görüştüğünde "PKK'nin silah bırakması, örgütün dağıtılması gerektiğini söyledim. Ayrıca Türkler ayrı, Kürtler ayrı örgüt olmamalıdır. Türk ve Kütlere 'demokratik cumhuriyet programı içinde değil, altı ok, yani Atatürk devrimi temelinde bir birlik olacağını söylemiştim." diye konuştu.

Yalçın Küçük'ün avukatı Kazım Yiğit Akalın tanık Dündar'a, "Öcalan ile 2-3 avukatla cezaevinde yaptığınız görüşmeleri not haline getirip bir internet kafede bilgisayarın taslaklar kısmına kaydettiğinizi ve Karayılan'ın e-mail şifresiyle bu talimatları aldığını söylemişsiniz. Bu şekilde talimatların gönderilmesinin amacı neydi?" diye sordu.

Dündar, "Bilgim yok." cevabını verince avukat Akalın, "Ama bunu anlatan sizsiniz." Şeklinde tepki gösterdi. Dündar da "Olabilir" dedi. Ancak soruya bir cevap vermedi.

Ardından da Doğu Perinçek'in avukatı Bülent Hattatoğlu tanığa sorular yöneltti. Hattatoğlu, "Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmışsınız. Ancak burada anlattıklarınız bu kapmasa girmiyor. Bu ifadeyi verirken baskı ya da telkin gördünüz mü?" diye sorunca kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Tanık Dündar,"Ben de size müvekkillerinizin Ergenekon ile ne alakası var diye mi sorayım?" tepkisini verdi. Hattatoğlu ise "Oldu mu olmadı mı bunu sordum." dedi. Bu atışmaya Mahkeme Başkanı Özese son verdi. Ardından da Hattatoğlu, "İfadenizde 1980'de Öcalan ile Aydınlık grubunun silahla çatıştığını söylüyorsunuz. 1972 doğumlu olduğunuza göre buna bizzat tanıklık etmediğinizi teyit eder misiniz?" dedi. Dündar, "Cumhuriyet tarihini kahramanlarıymış gibi anlatıyorsunuz sanki o dönemi siz mi yaşadınız?" cevabını verdi.

Cihan



Bu haber 777 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,518 µs