En Sıcak Konular

Fisk: İsrail'in operasyonunun adı 'İkiyüzlülük Sütunu' olmalı

19 Kasım 2012 16:55 tsi
Fisk: İsrail'in operasyonunun adı 'İkiyüzlülük Sütunu' olmalı İngiliz yazar ve Ortadoğu uzmanı Robert Fisk, “İsrail yaptığı bu son katliamı ‘Savunma Sütunu Operasyonu’ olarak adlandırıyor. Fakat bu operasyon daha çok ‘İkiyüzlülük Sütunu’ gibi görünüyor.” diye yazdı.

Robert Fisk bugünkü Independent gazetesindeki yazısında, İsrail’in son 40 yıldır benzer bahanelerle çevresindeki ülkelere saldırdığını hatırlatarak, “Filistin'in marazi milisleri Hamas, İsrail için cehennemin kapılarının açıldığını iddia etti. Hizbullah da birçok kez aynı şeyi söylemişti.” ifadelerine yer verdi.

Ahmet Caberi’nin planlı bir saldırı sonucu, ‘nokta operasyonuyla’ öldürüldüğünü belirten Fisk, “Aynen İsrail’in ‘nokta operasyonu’ ile 1982’de Lübnan’da 17 bin sivili, 2006’da birçoğu sivil olmak üzere bin 200 Lübnanlıyı ve 2008-2009’da Gazze’de yine çoğunluğu sivil olmak üzere bin 200 kişi öldürdüğü gibi!” dedi.

Fisk, İsrail’in nokta operasyonlarının geçtiğimiz hafta da Gazze’de bir hamile kadın ve bebeği öldürdüğünü; sadece bir evden 11 sivil vatandaşın hava saldırısı sonucu hayata veda ettiğine dikkat çekti.

Ölü sayılarındaki oranının şimdilik “16’ya 1” İsrail lehinde olduğunu kaydeden İngiliz yazar, bu oranın 2008-2009 Gazze krizinde “100 Filistinli’ye 1 İsrailli” şeklinde olduğunu hatırlattı.

AP haber ajansına göre, Caberi’nin Hamas’ın bir numaralı ‘gizemli lideri’ olduğunu aktaran Robert Fisk, “Bu nasıl bir gizemlilik ki Caber’i'nin doğum tarihi, aile bilgileri, El-Fetih’e olan sadakatini bırakıp Hamas’a geçtiği süreçte İsrail tarafından tutuklu olduğu yılları biliyoruz.” sözlerine yer verdi.

İngiliz uzman sözlerini şöyle sürdürdü: “Zavallı (İngiltere Dışişleri Bakanı) William Hague bu son krizden başlıca sorumlu olarak Hamas’ı sorumlu tutuyor. Fakat bunun doğru olduğuna dair elde hiçbir delil yok. The Atlantic Monthly dergisine göre, çatışmalar akli dengesi yerinde olmayan bir Filistinlinin sınırı geçmesi sonucu İsrailli askerler tarafından öldürülmesiyle başladı.”

“Batı Şeria’da binlerce dönüm arazi, sadece ve sadece Yahudiler için, İsrail tarafından Araplardan çalındı.” yiyen Fisk, Filistin Devleti kurmak için yeterli bir toprak parçasının bile artık kalmadığını vurguladı.

Robert Fisk, “Bu acımasız savaşta sadece iyi ve kötü çocuklar var ve Batı tarafından alkışlanan İsrail kendinin ‘iyi çocuk’ olduğunu iddia ediyor. Daha sonra neden Müslümanların Batılı ülkeleri sevmediği merak ediliyor.” yorumuna yer verdi.

“Peki İsrail neden Caberi’yi öldürmekten övgüyle bahsetmeyi düşünmüyor?” diye soran Fisk yazısını şu sözlerle noktaladı: “İsrail’in, 1 yıldan daha kısa bir süre önce Alman gizli servisi kanalıyla Caberi ile görüşüp anlaştığını unutun lütfen! Teröristlerle anlaşma yapamazsınız, değil mi? İsrail yaptığı bu son katliamı ‘Savunma Sütunu Operasyonu’ olarak adlandırıyor. Fakat bu operasyon daha çok ‘İkiyüzlülük Sütunu’ gibi görünüyor.” (Cihan)



Bu haber 986 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,241 µs