En Sıcak Konular

Müslüm Gürses'ten kötü haber

19 Kasım 2012 15:56 tsi
Arabesk müziği sanatçısı Müslüm Gürses'in yoğun bakımda ve durumunun ciddi olduğu bildirildi.

PROF. DR. BİNGÜR SÖNMEZ: HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

Memeroial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Bingür Sönmez, arabesk müziği sanatçı Müslüm Gürses'in sağlık durumuna ilişkin ''Yoğun bakımda olan her hastanın hayati tehlikesi vardır. Müslüm Gürses için uzun bir yoğun bakım süreci olacak. Hayati tehlikesi devam ediyor'' dedi.

Gürses'in perşembe günü by pass operasyonu geçirdiği Memorial Hastanesi'nde, sanatçının doktorları basın toplantısı düzenledi.

Prof. Dr. Bingür Sönmez, sanatçının cumartesi günü solunum probleminin başladığını ve daha sonra gelişen karaciğer ve böbrek yetmezliği nedeniyle durumunun kötüleştiğini söyledi.

"Hor kullanılmış bir vücut''

Gürses'e, uzun bir süre sigarayı bıraktırmaya çalıştıklarını ifade eden Sönmez, ''Sigarayı bıraktıramadık. Hor kullanılmış bir vücut. Bizim için bu durum sürpriz değildi. By pass ameliyatlarından sonra bu tür durumlar gelişebiliyor'' şeklinde konuştu.

Karaciğer, böbrek ve solunum tedavilerinin sürdüğünü kaydeden Sönmez, şunları söyledi:

''Şu anda tansiyonu iyi. Karaciğer enzimleri toparlamaya başladı. Böbreklerine diyaliz tedavisi uyguluyoruz, sonuçları gayet iyi. Çok kötü kullanılmış bir beden. Her an bize sürpriz hazırlayabilir. Ama şu anda görebildiğimiz kadarı ile her şey kontrol altında. Umarız bu şansımız devam edecektir. Teknolojinin ve tıbbın en üst düzeyi ile kendisiyle ilgileniyoruz.''

Sönmez, ''Gürses'in hayati tehlikesi devam ediyor mu'' sorusuna, ''Yoğun bakımda olan her hastanın hayati tehlikesi vardır. Müslüm Gürses için uzun bir yoğun bakım süreci olacak. Hayati tehlikesi devam ediyor'' şeklinde cevap verdi.

Sosyal medyada sanatçının durumuna ilişkin gerçeği yansıtmayan mesajların dolaştığını hatırlatan Sönmez, bu tür haberlere itibar edilmemesini ve kendilerinin yaptığı açıklamaların dikkate alınmasını istedi.

Kardiyoloji bölümü doktorlarından Uzman Dr. Deniz Şener de, sanatçının sağlık durumunun normale dönmesi için her türlü tedavi ve tetkik uygulandığını belirterek, sanatçının enfeksiyon kapma riskinin bulunduğunu söyledi. Sanatçının kalbinin iyi durumda olduğunu bildiren Şener, diğer organlara bağlı olarak başka sorunlarla karşılaşma ihtimalinin bulunduğunu ifade etti. Sanatçının sağlık durumunun şu anda olumlu bir seyir gösterdiğini kaydeden Şener, ''Bu süreçte başka sorunlarla karşılaşma durumumuz var. Bunun için her türlü teknik imkanla sanatçının takip ve tedavisini yapıyoruz'' dedi.   

''Bu kadar hırpalanmış bir bedende bu sorunları düzeltmek zor''

Hastanenin Medikal Direktörü Uzman Dr. Sema Akgün de, ''Bu kadar hırpalanmış bir bedende bu sorunları düzeltmek zor. Her an bize sürpriz hazırlayabilir. Teknolojinin ve tıbbın en üst düzey imkanları ile tedavisini sürdürüyoruz'' dedi.

SANATÇI DOSTLARI YALNIZ BIRAKMADI

Ameliyat geçiren arabesk müziğin önde gelen temsilcilerinden Müslüm Gürses'i sanatçı dostları yalnız bırakmıyor.

Yoğun bakıma alınan Gürses'i Türk Halk Müziği Sanatçısı Selahattin Alpay ziyaret etti. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Alpay, "Daha evvel kalbinde iki stent varmış. Biri tıkanıklık sonrası değiştirildi. Doktordan aldığım habere göre her şeye cevap veriyor. Yukarıda Muhterem abla ile görüştüm. Kendisi çok bitkin. Teselli etmekten başka çare yok. Tüm insanlardan, sanatçı dostlarından ve hayranlarından istediğim dualarını eksik etmesinler." diye konuştu.

(AJANSLAR)

Bu haber 830 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,248 µs