En Sıcak Konular

Obama'nın uyarısı kime?

19 Kasım 2012 15:37 tsi
Obama'nın uyarısı kime? ABD Başkanı Obama, Gazze’de tansiyonun yükselmesi durumunda herhangi bir barış formülünün “çok ileri bir geleceğe” erteleneceğini söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, Gazze krizinin "Hamas’ın sınır ötesi füze saldırılarından kaynaklandığını" ve saldırıları durdurma sorumluluğunun Türkiye ve Mısır’ın üzerinde olduğunu belirterek, “İsrail’in kendisini savunma hakkı olduğunu” söyledi. Obama, Başbakan Erdoğan’la yaptığı görüşmede neler konuşulduğunu da anlattı.

Obama, 6 Kasım’da yeniden seçildikten sonra çıktığı ilk yurtdışı gezisinin Tayland ayağında, İsrail’in geçtiğimiz hafta başlattığı operasyon hakkında net açıklamalar yaptı.

Filistinlilerin devlet olma hedeflerine destek veren bölge ülkelerine de seslenen Obama, Gazze’de tansiyonun yükselmesi durumunda herhangi bir barış formülünün “çok ileri bir geleceğe” erteleneceğini söyledi.

Obama, “Biz bölgedeki tüm ülkelerle birlikte çalışarak, tansiyon daha fazla yükselmeden bu füzelerin ateşlenmesini engelleyebilir miyiz onu görmeye çalışıyoruz” derken Mısır Cumhurbaşkanı Mursi ve Başbakan Erdoğan’la yaptığı telefon görüşmelerinde neler konuşulduğunu da anlattı.

'ERDOĞAN'A DEDİM Kİ...'
ABD Başkanı, “Ben, Mursi ve Erdoğan’a Filistin davasını savunanların Gazze’deki durumun daha da ciddileşmesi halinde iki devletli çözüme gidecek bir barış yoluna girilmesi ihtimalinin çok ileri bir geleceğe erteleneceğini görmesi gerektiğini söyledim” diye konuştu.

Netanyahu’nun İsrail’in saldırının kapsamını genişletmeye hazır olduğu yönündeki sözlerini de hatırlatan Obama, “Benim bölgedeki tüm liderlere mesajım şudur: İsrail’in topraklarına füzeler ateşlenmemesini bekleme konusunda her türlü hakka sahiptir” dedi.

Obama’nın sözleri İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya da Hamas’la yapılan görüşmelere zaman vermesi için bir çağrı olarak da değerlendirildi.

Bu haber 1,233 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,849 µs