En Sıcak Konular

Halkbankası satıldı

19 Kasım 2012 15:01 tsi
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Halkbank'ın yüzde 23,92'lik hissesinin halka arzı için 11 milyar liralık bir talep geldiğini belirtti.

Bakan Şimşek, bakanlık binasında Halkbankası’nın halka arzına ve diğer özelleştirme konulara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Halkbank’ın ikinci kez arzını değerlendiren Şimşek, “Cumhuriyet tarihimizin en büyük halka arzını gerçekleştirdik” ifadesini kullandı.

Halkbank’ın ikinci kez halka arzında özelleştirme için öngörülen hisse oranının yüzde 20.8 oranında belirlendiğini anlatan Bakan Mehmet Şimşek, “Talep fazla gelirse ilave satış yapabileceğimizi söylemiştik. Halkbankası Türkiye’nin en köklü bankası. Çok iyi bir yönetime sahip, çok iyi performansı var. Son yıllarda bunu ortaya koydu. Türkiye’nin en güzide bankalarından birisi” diye konuştu.

Halkbankası ile ilgili talep toplamanı 16 Kasım cuma günü sona erdiğini anımsatan Şimşek, bunun yüzde 10'u yurtiçinden 30 bin yatırımcıya, yüzde 80’nin ise uluslararası yatırımcılara tahsis edildiğini ifade etti. Şimşek, "Burada çok geniş halk kitlesine ulaşıldı. İlk defa Uzakdoğu'dan büyük ölçekli yatırımcı çekme imkanı oldu. Yatırımcı bazında oldukça başarılı oldu. Cumhuriyet tarihinin en küçük iskonto oranı ile biz bu halka arzı tamamladık.11 milyar liralık bir talep geldi. Hisse fiyatı 15,10 kuruş diye baktığımızda 4.5 milyar liralık gelir söz konusu. Bunda gerek zamanlama gerek ülkemize olan güven, iyi, başarılı bir tanıtımın olması büyük rol oynamıştır" dedi.

Şimşek, ikinci arzda Halkbank'ın yüzde 23.92'nin özelleştirildiğini toplamda ise bankanın yüzde 48. 9'unun halka arzının geçekleştiğini bildirdi.

Bu haber 1,000 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,652 µs