En Sıcak Konular

İsrail askeri bandosunun konseri protesto edildi

19 Kasım 2012 11:06 tsi
İsrail, Gazze'de masum insanları bombalamaya devam ederken, İsrail askeri bandosunun AB'ye ev sahipliği yapan Belçika'da "barış adına" konser vermesi tepkilere sebep oldu.

Çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık 200 kişi konserin düzenlendiği vilayet evinin önünde İsrail'i protesto etti. "Gazze'ye güveniyoruz," "Amerika ve İsrail, küstahlığın örnekleri," "Tzahal, sizler katilsiniz" ve "Belçika, İsrail terörüne üç maymunu oynuyor" şeklinde pankart ve döviz açan grup, İsrail aleyhine sloganlar attı.

İsrailli ordusunun Gazze'de sivilleri katlettiği şu günlerde Belçika'da sazlı sözlü konser vermesi öfke ile karşılandı. Belçika'nın en büyük ikinci şehri ve Yahudi toplumun yoğun olarak yaşadığı Anvers'te dün İsrail askerlerinden oluşan Tzahal adlı grup, "İsrail: Barış için doğmak" sloganı ile sahne aldı.

Resmi İsrail askerlerinden oluşan "Tzahal" adlı grup, konsere Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Başkan Yardımcısı ve eski Belçika Başbakanı Yves Leterme'nin onur konuğu olarak katılacağını duyurulmuştu. Ancak, eski Başbakan Leterme, sosyal paylaşım sitelerinden gelen tepkiler üzerine konsere katılmaktan vazgeçti. Aynı şekilde Federal Çalışma Bakanı Monica De Conninck de konsere, programının dolu olduğu gerekçesiyle katılmayacağını duyurmuştu.

"TEPKİMİZ ASKERİ KORONUN SAHNE ALMASINA"

Brüksel Bölge Milletvekili Fouad Ahidar, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı değerlendirmede; "Burada öfkemi dile getirmek için bulunuyorum. Devletimize ve Anvers şehir yönetimine kızgınım. Çünkü onlar böyle bir konsere izin vererek bir anlamda desteklerini gösterdiler. Filistin'de yüzlerce insan katledildi. Bizim tepkimiz İsrail askerlerinin konser veriyor olmasına; sanatçı Yahudi vatandaşlara hiçbir sözümüz yok. Askerler bir yandan bomba yağdırırken diğer yandan güya barış adına sahneye çıkıyorlar. Ayrıca bu kadar az insan toplandığı için utanıyorum. Bugün burada on binlerce insan olmalıydı. Elhamdülillah bunu bir başlangıç olarak değerlendiriyorum." şeklinde konuştu.

Konser öncesinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, çok sayıda polis görevlendirildi. Protesto eyleminde bir gösterici güvenlik duvarını aşarak konser binasına doğru hareketlenince emniyet güçleri tarafında gözaltına alındı. Bunun dışında herhangi bir taşkınlık yaşanmadı.

Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,974 µs