En Sıcak Konular

Hava Kuvvetleri Komutanı istifa etti mi?

19 Kasım 2012 09:34 tsi
Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Mehmet Erten'in önceki hafta istifa dilekçesini veerdiği ancak kabul görmediği belirtiliyor.

Yeni Akit Gazetesinin haberine göre, Genelkurmay Karargahı yeni bir kuvvet komutanı istifasına sahne oldu. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e istifasını sundu. Org. Özel'in istifa mektubunu reddettiği iddia edildi.

2012 Yüksek Askeri Şurası kuvvet komutanları açısından sakin geçerken, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Erten'in emekli edileceği yönünde beklenti oluşmuştu. 28 Aralık 2011'de gerçekleşen Uludere Olayı'nda gösterdiği komuta zafiyeti nedeniyle Erten'in emekli edileceğine kesin gözüyle bakılıyordu. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in olay esnasında Hava Kuvvetlerinde üst düzey komutanların görüntüleri izlediğini söylemiş ve Erten'i ima etmişti. Ancak 2012 YAŞ'ında Erten emekli olmazken, önceki hafta istifa girişimi geldi ve Org. Erten hazırladığı kısa istifa dilekçesini Genelkurmay Başkanı'na sundu.

"İSTİFAYI KARARGAHTAN DOĞRULATTIK"

Yeni Akit'in istifayı Erten'e resmi ve yazılı olarak sorduğu ancak üzerinden 10 gün geçmesine rağmen durumu yalanlamadığı belirtiliyor. Haberde gazetenin konuyu konuyu Genelkurmay ve Hava Kuvvetleri Karargahı'ndaki birden fazla kaynaktan doğrulattığına dikkat çekiliyor. Haberden komutanın eleştiri konusu olan icraaları sıralandı.

ULUDERE, KEŞİF UÇAĞI VE SINIR İHLALİ

Uludere'de 34 sivilin bombalanmasının ardından ikinci olay Türk F-4 uçağının Suriye sınırındaki oldukça kritik bir göreve korumasız ve silahsız biçimde tek başına gönderilmesi oluşturdu.

SINIRI İHLAL EDEN HELİKOPTERİ DÜŞÜRME TALİMATI VERMEDİ İDDİASI

Org. Erten'in Karargah'ta ve Hükümet kanadında sıkıntı yaratan son icraatı ise Suriye sınırında değişen angajman kurallarına “kararsızlık” nedeniyle uymaması oldu.

Temmuz sonunda sınırı açıkça ihlal eden bir Suriye helikopterinin Org. Erten'in emir vermemesi nedeniyle düşürülemediği iddia edildi. İhlalin bildirilmesinin ardından Org. Erten'in sorumluluk almamak için Harekat Merkezi'ne inmediği belirtiliyor.

ERTEN SERT BİÇİMDE UYARILDI

Gazetenin haberine göre durumdan Hükümet kanadı ve Genelkurmay Başkanı'nın haberdar olduğu ve Org. Erten'in sert biçimde uyarıldığı belirtiliyor.

İSTİFA MEKTUBU GERİ ÇEVRİLDİ

Karargahlarda “yetersizlik” eleştirilerinin odağı haline gelen Org. Erten, geçen ay Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e bir ziyaret gerçekleştirerek istifa mektubu sundu. Ancak Org. Özel'in TSK'nın tekrar tartışmaların gündemine oturup yıpranmaması için istifa mektubunu geri çevirdiği ve sert biçimde uyardığı Erten'i karargahına geri gönderdiği öğrenildi.

Bu haber 761 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,274 µs