En Sıcak Konular

İsrail füzesi bir aileyi yok etti

19 Kasım 2012 09:23 tsi
İsrail füzesi bir aileyi yok etti İsrail ve Hamas arasında yaşanan çatışmaların neden olduğu sivil ölümlerin önüne geçilemiyor

En son olarak İsrail savaş uçaklarından ateşlenen bir füze, Gazze’de iki katlı bir binayı havaya uçurdu. Geriye dev bir kraterin kaldığı saldırıda en az 11 sivil ölürken, ölenlerin arasında dört yaşında bir çocuk ve 81 yaşında bir kadın olduğu belirtildi.

Ortadoğu’da İsrail ordusu ve Gazze’nin yönetimindeki Hamas arasında geçtiğimiz hafta patlak veren şiddet, bugüne kadarki en ağır sivil kaybına neden oldu. İsrail’in hava saldırısında en az 11 kişi ölürken, kurtarma ekipleri iki katlı binanın enkazı altında kalan 12-15 üyeli Azzam ailesinden hayatta kalanları bulmaya çalışıyor.

AP haber ajansı, İsrail’in hava operasyonlarının Kassam roketiyle saldırı düzenleyen Hamas militanlarını hedef alıyormuş gibi görünse de sivillerin hayatına mal olduğunu, İsrail sahil güvenlik botlarının ise Gazze’nin kıyı şeridindeki yolda bulunan Hamas’a ait tesisleri makineli tüfek ve top atışına tuttuğunu belirtti.

Beşinci gününe giren çatışmalarda, şu ana kadar 37’si sivil olmak üzere 81 Filistinli hayayınuı kaybederken, 270 Filistinli de yaralandı. Hamas militanlarının İsrail üzerine gönderdiği Kassam roketleri ise üç İsraillinin ölümüne, onlarcasının yaralanmasına neden oldu.

HAMAS ÜZERİNE BOMBA YAĞIYOR

ABD Başkanı Barack Obama, bölgedeki şiddeti sona erdirmek için rol oynayabilecek taraflarla görüştüklerini ifade ederken, İsrail’in hava operasyonlarını genişletebileceği uyarısında bulundu.

Obama, Myanmar’a geçmeden önce Tayland’da yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki 24,36 ve 48 saatte ne yapabileceğimizi göreceğiz” ifadesini kullandı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-Mun ise her iki tarafa acil ateşkes çağrısını yineledi. Ateşkes sağlanması için bölgeye hareket edeceğini ifade eden Mun, heyetiyle beraber ne zaman bu ziyarette bulunacakları yönünde bir tarih vermedi.

İsrail ise hava ve denizden başlattığı bombardımana durmaksızın devam ediyor. İsrail’n savaş gemilerinden kıyı bölgesine açılan ateşin, Hamas’a ait militanların ve silahların saklandığı düşünülen evleri hedef aldığı belirtildi. Hamas ise dün İsrail üzerine 100’den fazla Kassam roketi gönderirken, bu roketlerin 40 tanesi İsrail’in Çelik Kubbe hava savunması tarafından engellendi. En az 10 İsraillinin şarapnel parçalarından yaralandığı ifade edildi.

NTVMSNBC

Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,878 µs