En Sıcak Konular

Bir koku var ama ne şiş yandı ne kebap!

19 Kasım 2012 00:01 tsi
Bir koku var ama ne şiş yandı ne kebap!
PKK’nın talimatıyla, hapisteki KCK’nın katılımıyla, BDP’nin eklenmesiyle başladı.. İmralı’nın emriyle bitti!. Meşhur fıkradır ya; köye dönüşte köylü, ‘ağam biz bu haltı niye yedik’ demiş...

Yaşanan açlık grevinin nasıl bir etkisi oldu, neye yaradı sorusu havada; eğer PKK’nın, KCK’nın, BDP veya İmralı’nın amacı bu açlık grevi yoluyla bir etki yaratmak idiyse, bu olmadı. Türkiye bu işe hemen hiç dönüp bakmadı.

Açlık grevi eğer kendi tabanına bir mesaj olarak düşünüldüyse herhalde meraklıları almıştır. Bunun dışında Türkiye kamuoyu bu eyleme ilgi göstermedi. Aslında, galiba inanmadı da.

Kimi medya organları ne kadar bu vakayı şişirmiş olurlarsa olsunlar-ki o bile sınırlıydı-Türkiye halkının hakim kesimi iki noktada bu eyleme prim vermedi; a) Arkasında ne yattığını ve kimler tarafından desteklendiğini gördü. b) Demin bahsettiğimiz gibi iyi niyetli bulmadığından, inanmadı. (Tabii kebap esprilerinin katkısını da yadsımamak lazım.)

Sonuçta, PKK’nın talimatıyla, hapisteki KCK’nın katılımıyla, BDP’nin eklenmesiyle başladı.. İmralı’nın emriyle bitti!.’ Fakat zahmetli biçimde yeniden hatırlatılan bu tablo Türkiye’de bilinmedik bir hal değildi zaten.

Avrupa açısından da bu açlık grevi iki boyutta algılandı: 1) Türkiye’de ne oldu diyenler. 2) Tokluk grevi yapsalar da eylemi destekleyecek olanlar!

Hükümet açısından ise belki bir kaygı boyutu şu oldu: Eğer bu grev sonucunda ölümler yaşansaydı, Türkiye’nin imajını artık bozmasa da yine o bildik “insan hakları” tiradı gündeme gelecekti.

Başka? Ha, tabii bir de terörist başı Abdullah Öcalan’ın kamuoyuna şirin gösterilmesi gibi bir “PR” söz konusu olabilir. Ancak burada bu hesabı yapanlar değil, bu dolmayı yutanlara aynı fıkrayı anlatmak gerekiyor; Ağa ile marabası bir gün köye gidiyormuş...

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    6,902 µs