En Sıcak Konular

Obama ve Putin'le Gazze'yi görüştü

16 Kasım 2012 21:26 tsi
Obama ve Putin'le Gazze'yi görüştü
Başbakan Erdoğan, İsrail ve Gazze arasındaki gerilimle ilgili olarak, ABD Başkanı Obama ve Rusya Devlet Başkanı Putin'le telefon görüşmesi yaptı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Gazze'deki gerilimin tırmanışa geçmesi akabinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti.
 
Görüşmede, her iki lider de mevcut gerilimin, hem Filistin'le ilgili barış sürecini hem de bölgeyi olumsuz etkilemesinden endişe duyduklarını belirttiler.

Başbakan Erdoğan ve Başkan Obama, mevcut gerilimin daha da artmaması için taraflar arasındaki çatışmanın ivedilikle durdurulması gerektiği hususunda mutabakat sağlarken, ateşkes sağlamak için gerekli temaslarda bulunacaklarını ifade ettiler.
 
Putin ile görüştü
 
Başbakan Erdoğan, İsrail ve Gazze arasındaki gerilimle ilgili olarak, Obama'nın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le de bir telefon görüşmesi yaptı.
 
Erdoğan ile Putin, gerilimin daha da vahim bir hal almaması için ateşkes sağlanmasının büyük önem taşıdığını vurguladılar.

Beyaz Saray'dan açıklama
 
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telefon görüşmesinde, İsrail ve Gazze Şeridi'ndeki artan şiddeti ele aldıkları bildirildi.
 
Beyaz Saray açıklamasına göre Başkan Obama, İsrail'de ve Gazze Şeridi'nde artan şiddeti konuşmak üzere Başbakan Erdoğan'ı aradı.
 
İki liderin, İsrail ve Filistin tarafındaki sivil halka yönelik tehlikelere dair ortak kaygılarını dile getirdiği belirtilen açıklamada, Obama ve Erdoğan'ın, şiddetin durması konusundaki ortak arzularını paylaştıkları kaydedildi.
 
Açıklamada, Obama ve Erdoğan'ın, devam eden şiddet sarmalının bölgede sağlam ve kalıcı bir barış sağlanması umutlarını tehlikeye attığı noktasında mutabık kaldığı bildirildi.
 
Açıklamada, Obama'nın Ortadoğu barışı hedefini ilerletmeye olan bağlılığını da vurguladığı ifade edildi.
 
aa



Bu haber 794 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,006 µs