En Sıcak Konular

BM Genel Sekreteri Ban Filistin yolcusu

16 Kasım 2012 21:12 tsi
Ban Ki-mun sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, Genel Sekreter'in bölgedeki şiddet olaylarının devam etmesinden ve sivil can kayıplarının artmasından duyduğu kaygı vurgulandı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail'in Gazze'ye saldırısına ilişkin, "Yeni şiddet döngüsü ne Filistinlileri ne de İsraillileri daha güvenli hale getirecek, ne de çatışmaları kalıcı olarak sonlandıracak iki devletli çözüme dönük müzakerelere kapıyı açacaktır" ifadelerini kullandı.

Ban Ki-mun sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, Genel Sekreter'in bölgedeki şiddet olaylarının devam etmesinden ve sivil can kayıplarının artmasından duyduğu kaygı vurgulandı.

Açıklamada, tarafları şiddetin durması ve bölgede sükunetin sağlanması için ellerinden geleni yapmaya davet eden Ban'ın, "Öncelikle roket saldırıları kabul edilemez ve bir an önce durdurulmalı. İsrail, maksimum itidali gözetmeli" dediği aktarıldı.

Sivillerin güvenliğine verdiği önemin altını çizen Ban, taraflardan uluslararası insancıl hukuka göre hareket etmelerini isteyerek, "Yeni şiddet döngüsü ne Filistinlileri ne de İsraillileri daha güvenli hale getirecek, ne de çatışmaları kalıcı olarak sonlandıracak iki devletli çözüme dönük müzakerelere de kapıyı açacaktır" ifadelerini kullandı.

Sözcülük açıklamasında, Genel Sekreter Ban'ın konuya ilişkin konuya ilişkin uluslararası toplum liderleri ve bölgesel liderlerle temaslarını sürdürdüğü ve bölgeye kısa bir ziyaret gerçekleştirmeyi düşündüğü kaydedildi.

-Abbas'la görüşecek-

Ban Ki-Mun'un sözcüsü Martin Nesirky ise günlük basın toplantısında, Genel Sekreter'in gelecek hafta içinde şiddetin durdurulması amacıyla bölgeye kısa bir ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.

Nesirky, gazetecilerin ziyaretin içeriği ve hangi durakları kapsayacağına ilişkin sorularına yanıt vermezken gezinin kısa tutulacağını belirtmekle yetindi.

Öte yandan Filistin'in BM Daimi Gözlemcisi Riyad Mansur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ban Ki-mun'un Ortadoğu'da birkaç ülkeyi ziyaret edeceğini ve Çarşamba günü Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la görüşeceğini söyledi.



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,058 µs