En Sıcak Konular

İdam gelse de Öcalan'ı asamazsınız!

16 Kasım 2012 16:21 tsi
İdam gelse de Öcalan'ı asamazsınız! AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, katıldığı canlı yayında Başbakan Erdoğan'ın gündeme getirdiği idam konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CNN Türk'te katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. AK Partili Çelik 'Bugün idam cezasını getirseniz de Öcalan'ı asamazsınız' dedi.

İşte Hüseyin Çelik'in açıklamalarından satır başları;

KATİLLERE, SAPIKLARA MESAJ VER


Başbakan bir durum tespitinde bulunuyor. Toplumun yüzde 70-80’i onlarca insanı katleden, katil ve bir çok sapık ortada dolanıyorken bunları cezaevinde besliyorsunuz diye kamuoyunda yükselen bir tansiyon var.

Katillere, teröristlere, sapıklara verilen bir mesaj var; kamuoyunun sabrını sınamayın…

Başbakan yurtdışı gezilerinde de bunu dile getirdi. Norveç’te böyle bir canavarın idam edilmesi kimi rahatsız eder. Benim çocuğuma biri zarar verirse siz ‘bu adamı götürün, cezaevinde besleyin’ demezsiniz.

VİCDANIM İDAM DİYOR


Ben vicdanımın sesine bakınca idama taraftarım. Ama ülkem adına pragmatist düşününce ‘bir daha idam cezası gelmesin’ diyor. Erdoğan bu konuda çalışma yapın demedi. Sadece kamuoyunun hissiyatına tercüman oldu. Başbakan’ın ağzından kamuoyunun hissiyatıdır. Böyle bir düzenleme gündemde yok.

ÖCALAN’I ASAMAZSINIZ

Bugün idam cezasını getirseniz de Öcalan’ı asamazsınız. Öcalan’a özel bir af adalet duygusunu zedeler.

BİR ÇOK AVUKAT KURYELİK YAPTI

Tecrit deniyor. Tecrit tek başına bütün dünyadan soyutlanmak demektir. Oraya 5-6 mahkum gönderildi. Birinci dereceden akrabaları gidip istediği zaman Öcalan’ı görüyor. Avukatlarla görüşmesini sürdürmek için çerden çöpten davalar açıyorlar.

Bir çok avukat kuryelik yaptı. İyi niyet gösterdiniz. İyi niyetten maraza çıktı. Bunu bahane ederek açlık grevi başlatanlara söylüyorum. İnsanların canı üzerinden ideolojik hesap yapmayın. Yazıktır, günahtır. Şu anda ölüm orucuna yatan yok. Anadilde savunmayı 3 ay önce kararlaştırdı. 3 ay önce var mıydı açlık grevi?

ÖCALAN’A EV HAPSİ OLMAZ

BDP’li milletvekillerine çözümün parçası olmak yerine neden sorunun bir parçası oluyorsunuz, Biz 'yapma, etme' diyoruz. Biz onun atlaması halinde aşağıya branda gereriz. Onu kurtarmaya çalışırız. Öcalan’a ev hapsi ya da özgürlük falan olmaz.

ÖCALAN AÇLIK GREVİNE GİRSİN

Gandi ölüm orucuna yattı değil mi? Kendi nefsi üzerinden yaptı, başkalarının hayatı üzerinden değil. Öcalan cezaevi şartlarından rahatsızsa açlık grevine girse bunu anlarım. PKK bu açlık grevleri üzerinden iyi bir propaganda yapıyor. Bunun farkında olmamız lazım.

BU HARİTALARI BİZ ÇİZMEDİK

Dünyayı kurgulamak isteyen bir devlet değiliz. Kuzey Irak’ta bir Kürt yönetimi var. Türkiye buradaki oluşumla dost ilişkiler sürdürüyor. Bu haritaları biz çizmedik. Misak-ı Milli bizim istediğimiz değil istemeden katlandığımız bir sonuçtur. 21 milyon kareden 780 bin metrekareye dönmüşüz. Türkiye’den toprak alarak bir Kürdistan devleti kurma hayalinde olduğunu söyleyemem Barzani’nin. Barzani’nin bu kadar akılsızca söz söyleyeceği kanaatinde değilim.

 internet haber

Bu haber 839 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,348 µs