En Sıcak Konular

Erdoğan, Obama'yla Gazze'yi görüşecek

16 Kasım 2012 15:06 tsi
Başbakan Erdoğan, 'Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız, onların haklı davasının yanındayız. Bu akşam Obama ile bir telefon görüşmem olacak, kendisiyle de bunları paylaşacağım' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Dolmabahçe'deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'nde kıldı.

Cami çıkışında gazetecilerin İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin sorularını yanıtlayan BaşbakanErdoğan, İsrail'in Gazze'ye olan saldırısının, İsrail'in bugüne kadar Filistin'e yönelik yaptığı, vahşi saldırılardan biri olduğunu söyledi.

O saldırıda da 2008 yılı seçimlerinin yaklaştığını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bin 500 Gazzeli'yi o zaman şehit etmişlerdi, 5 bin civarında yaralı vardı. Şimdi yine bir seçimin arifesindeler. Şu anda dünyada malum egemen güçler, burada yine faturayı Gazze halkının, oradaki direnişlerin, kendilerine kesme gayreti içerisine giriyor. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak, Gazzeli kardeşlerimizin, oların haklı davasının yanındayız, onların haklı davasının yanındayız. Nitekim bu akşam da sayın Obama ile bir telefon görüşmem olacak, kendisiyle de bunları paylaşacağım. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği'nden görüşme talebinde bulunduk, onunla da görüşebilirsem görüşeceğim. Rusya Federasyonu Başkanı sayın Putin'den şu anda arkadaşlarım randevu talebinde bulundu, kendileriyle de görüşeceğim.''

MÜŞTEREK BİR AÇIKLAMAYI MISIR CUMHURBAŞKANI İLE YAPACAĞIZ

Başbakan Erdoğan, yarın da Mısır'da bazı temaslarda bulunacağını anlatarak, ''Temenni ederim ki, gerek BM Güvenlik Konseyi alacağı kararla gerekse dünyadaki egemen güçler takınacakları tavırla İsrail'in bu saldırgan tutumunu sona erdirir'' dedi.

Erdoğan, bir gazetecinin, ''Bu konu, İsrail ile ilişkileri nasıl etkileyecektir?'' sorusu üzerine, ''Bizim zaten ilişkilerimiz diye bir şey kalmadı ki, hangi ilişkiyi soruyorsunuz'' dedi.

''Gazze'ye gitmeyi düşünüyor musunuz?'' sorusuna Erdoğan, ''Şu anda programımda öyle bir şey yok'' yanıtını verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir gazetecinin, ''Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'Türkiye veİsrail'in facianın veya saldırıların durdurulması konusunda görüşmesi lazım' yönünde bir açıklaması oldu'' hatırlatması üzerine, ''İsrail ile kim görüşecek? İsrail ile şu anda görüşebilecek en ideal yer, BM Güvenlik Konseyi'dir. Onların görüşmesi lazım. Bir de İsrail ile münasebetleri yerinde olan ülkeler görüşmelidir. İsrail ile görüşme noktasında herhangi bir bağlantımız yok'' diye konuştu. (AA)



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,025 µs