En Sıcak Konular

İsrail 3 saatlik ateşkese uymadı!

16 Kasım 2012 13:54 tsi
Mısır Başbakanı Hişam Kandil'in Gazze'ye 3 saatlik ziyareti sırasında ateşkes ilan edeceğini duyuran İsrail buna uymadı. Kandil, Gazze'de olduğu sırada İsrail savaş uçakları Nazila bölgesini bombalayarak 2 Filistinliyi öldürdü.


İsrail Gazze'de söz verdiği 3 saatlik "ateşkes"e uymadı. Mısır Başbakanı Hişam Kandil'in Gazze'yi ziyaret ettiği sırada İsrail savaş uçakları Gazze'nin kuzeyindeki Nazila bölgesini vurdu. Saldırıda 2 Filistinli yaşamını yitirdi. İsrail saldırıyı gerçekleştirmeden önce Hamas'ı 3 saatlik "ateşkes"e uymamakla suçladı.

Gazze'de bulunan Mısır Başbakanı Hişam Kandil ise, dünyaya çağrıda bulunarak, Gazze'ye saldırının durdurulmasını istedi. Mısır Başbakanı Kandil, "Bu trajedi sessiz kalınarak geçiştirilemez, dünya sorumluluk üstlenerek bu saldırıları durdurmalı" dedi.

MISIR BAŞBAKANI GAZZE'DE

Mısır Başbakanı Hişam Kandil, iki gündür İsrail saldırısı altında olan Gazze'ye gitti. Gazze'de iki günde 300'den fazla noktayı bombalayan İsrail, Mısır Başbakanı Hişam Kandil'in 3 saatlik ziyareti sırasında "ateşkes" ilan ettiğini duyurmuştu. Hamas da, bu süre içerisinde İsrail tarafına roket fırlatmayacağını açıklamıştı.

İsrail sadece dün gece Gazze'de 200 saldırı gerçekleştirdi. Hamas ise, İsrail tarafına 10 roket fırlattı. 30 bin yedek askere "hazır ol" çağrısı yapan İsrail, kara operasyonu için tanklarını Gazze sınırında bekletiyor.

Bu çatışmaların gölgesinde Filistinlilere destek vermek için Gazze'ye giden Mısır Başbakanı Hişam Kandil'i sınırda Filistinli yetkililer karşıladı. Gazze'deki Hamas yönetiminin Başbakanı İsmail Haniye'nin ise nerede olduğu bilinmiyor. İsrail'in dün Haniye'nin evine de saldırı düzenlediği iddia edilmişti.

Filistinli bir güvenlik yetkilisi AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, "Mısır Başbakanı Kandil'in Refah geçiş kapısına geldiğini ve Gazze'nin yönetimindeki Hamas yetkilileri tarafından karşılandığını" söyledi. İsrail ise sınırlarına düşen Hamas roketlerine misilleme olarak başlattığı operasyonları hız kesmeden sürdürdü.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava destekli saldırılarda üçüncü güne girilirken, sabah saatlerinde yeni saldırı haberi geldi. Bir saatten kısa sürede yaklaşık 200 saldırı gerçekleştirildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NI VURDU

Saldırılarda, Gazze'nin kuzeyindeki el-Kerame, Es-Sudaniyye ve el-Makusi bölgelerinin yanı sıra kentin kuzeybatısındaki İzzettin Kassam Tugayları'nın hedef alındığı belirtildi. Gazze'nin güneyinde yer alan Tel Heva mahallesindeki İçişleri Bakanlığı binasının da isabet aldığı ve tamamen yıkıldığı öğrenildi.

Yerel kaynakların bildirdiğine göre Refah, Hanyunus kentleri ile Gazze'nin kuzeyindeki pek çok yerleşim bölgesine de onlarca saldırı gerçekleştirildi.

Hamas komutanlarından Muhammed Sinvar'ın Gazze'nin güneyindeki evine düzenlenen hava saldırısında bina tamamen yıkılırken, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

20 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Bölgede yaşanan yoğun bombardıman ve şiddetli çatışmaların etkisiyle halkın tedirgin ve endişeli olduğu gözlendi. Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, düzenlenen saldırılarda ölü sayısının 20'ye çıktığı belirtilirken, yaralı sayısı ise 235 olarak kaydedildi. Hamas'ın attığı roketler sonucu İsrail'de ise, 3 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. (ntvmsnbc-ajanslar)



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,621 µs