En Sıcak Konular

CHP'den iftar skandalına cevap!

16 Kasım 2012 13:15 tsi
İftar yemeğinin mimarı Sabahat Akkiraz'la neden iftar yemeğine katılamadığını ve CHP'den katılımın az olmasının nedenlerini açıkladı.

CHP Milletvekili Sabahat Akkiraz'ın teklifiyle Muharrem ayı boyunca mecliste iftar yemeği teklifi kabul görmüştü.

İftar yemeğine CHP vekilleri katılmayınca, konunun mimarı Sabahat Akkiraz'a telefonla ulaşıp neden iftar yemeğine katılmadığını sorduk.

MASADA YER YOKTU

Siz, bu iftarın mimarısınız, neden orada değildiniz?

"Benim daha önce programlanmış bir etkinliğe katılmam gerekiyordu. Hergün bir başka şehirde etkinlikteyim, bu yüzden dün akşam yemeğe katılamadım. Dün akşam Mersin'de 3 bin kişilik bir etkinlikteydim, bu akşam da İstanbul'da, ertesi gün de İzmir'deyiz"

İftar masasına bakıyorum da masada bir tek CHP'li vekil yok, neden CHP bu iftara katılmadı, bu bir tepki mi?

"Büyük masada CHP vekilleri yok ama resmin arkasındaki masaya bakarsanız, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, CHP Ordu Milletvekili İdris yıldız ve CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar oradaydı. Çünkü vekiller geç gelince masada yer bulamadılar."

HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

ak-parti.jpg

CHP İÇERİSİNDEKİ ULUSALCILAR BU DURUMDAN MEMNUN DEĞİL

CHP'den Katılım az değil mi?

"Evet katılım az, çünkü CHP vekillerinden bazıları da duruma tepkili. CHP içerisindeki ulusalcılar bu durumdan memnun değiller. Ayrıca hiç kimse de katılmayabilirdi, bu konu neden büyütülüyor anlamıyorum. Burada önemli olan hak kazanımıdır. Ayın 22'sinde Cumhurbaşkanı da dahil herkesi davet ettik. O güğn yoğun bir katılım bekliyoruz. Türkiye tarihinde ilk defaMeclis Genel kuruluna  Muharrem orucu dolayısıyla ara veriliyor, başkan vekili bu konuyla ilgili temennilerde bulunuyor, katı laik sistemin içerisinde bu önemli bir kazanımdır. Aleviler yok sayılıyordu, küçük de olsa bir adım atılıyor konuya bu açıdan bakmak lazım."

ALEVİ MEMURLAR KORKUSUNDAN KATILAMADI

CHP dışından da katılım azdı, Alevi meclis çalışanları neden katılmadılar sizce?

"Çoğu memur korkusundan, ya da çekindiğinden iftar yemeğine katılmadılar. Ben oruç tutanları biliyorum ama korkudan katılamıyorlar. AKP'den de İbrahim Yiğit dışında hiçbir Alevi Milletvekili katılmadı. Asıl çarpıcı olan da bu. Hepsinin haberi vardı. CHP içerisinden de rahatsızlık duyanlar var AKP içerisinden de ama biz bunları umursamıyoruz, çünkü biz Aleviler için siyaset yapıyoruz, ben hiçbir zaman herkes için siyaset yapıyorum demedim."

İZMİR MİLLETVEKİLİ BU KONUDAN RAHATSIZ

"İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu rahatsız oldu bu durumdan, ona telefon açıp seni İzmir'lilere şikayet edeceğim dedim. Neden rahatsız olduklarını da anlamıyorum. Ramazan ayında iftar çadırlarını geziyorlar, bir parti görevi olarak bunu yapıyorlar, Muharrem ayında küçücük bir kazanımdan insan rahatsız olur mu? Üstelik bunlar özgürlük savunucusu insanlar. Kimsenin orada olup olmaması mesele değil, binlerce cami var, bir çoğunda cemaat yok ama oralarda 5 vakit ezan okunuyor, önemli olan bir hak kazanımıdır, küçük yada büyük bu bir adımdır bizim için.

internet haber



Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,858 µs