En Sıcak Konular

Odatv davası başladı

16 Kasım 2012 12:01 tsi
Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın’ın da aralarında bulunduğu 3’ü tutuklu 13 sanık hakkında açılan davanın 14. duruşması başladı.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda görülen İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanıklar eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, gazeteci Soner Yalçın, Yalçın Küçük ile tutuksuz yargılanan Nedim Şener, Ahmet Şık, Muhammet Sait Çakır, İklim Ayfer Kaleli, Ahmet Mümtaz İdil, Şükrü Doğan Yurdakul, Müyesser Yıldız ile Coşkun Musluk katıldı.

Duruşmada, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, gazeteciler Ayşe Arman, Uğur Dündar, Yalçın Doğan da izleyici olarak hazır bulundu. Duruşma, sanıkların mahkemeye gelen TÜBİTAK ek raporu ile diğer evraklara ilişkin beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.

Bu arada, adliyede alınan güvenlik önlemleri kapsamında, duruşma salonuna sadece ana bloktan giriş yapılabiliyor. Salona çıkan diğer koridor ve geçişler güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, asansörlerin de bu katta durmasına izin verilmiyor.

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, gazeteciler Uğur Dündar, Ayşe Arman'ın da aralarında bulunduğu bir grup, duruşma öncesi adliye önünde toplandı. Gruptakiler, tutuklu gazetecilerin fotoğraflarının olduğu dövizleri yere bırakarak, ‘Zindanlar boşaltılsın, gazetecilere özgürlük’ yazılı pankart açtı.

Gazetecilere Özgürlük Platformu Başkanı Ahmet Abakay, ''İktidar tarafından bir senaryo yazılmış, oyuncuları da ne yazık ki yargıdır. Dava siyasi bir davadır. İktidarın muhalefetten ve kendisi gibi düşünmeyenlerden intikam alma davasıdır. İktidar ‘yargıya müdahale edemem' diyor. Demokratik ülkelerde doğru edilemez. Ama Türkiye'de demokrasi yok. Biz arkadaşlarımızın öncelikle tutuksuz yargılanmasını istiyoruz. Gazeteci arkadaşlarımızın özgürlüğünü istiyoruz.'' dedi.

Gruptakiler, açıklamanın ardından duruşmayı izlemek için adliyeye giriş yaptı.

cihan
 

Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,841 µs