En Sıcak Konular

İdris Naim Şahin yalana çok kızdı

16 Kasım 2012 10:06 tsi
Bakan Şahin 29 Ekim yürüyüşüyle ilgili sanal alemde dolaşan fotoğrafı göstererek bu resim üzerinden kamuoyu oluşturulmak isteniyor, dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 29 Ekim yürüyüşüyle ilgili sanal alemde dolaşan fotoğrafı göstererek bu resim üzerinden kamuoyu oluşturulmak istendiğini söyledi. Bindiği helikopterin kolajlandığını dile getiren Şahin, yalancının mumunun yatsıya kadar yanmadığını, fotoğrafların uydurma olduğunu kaydetti.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu, İçişleri Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesini görüştü. Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin kendisine yöneltilen soruları cevapladı.
 
Alevilerin evlerinin işaretlendiğine yönelik sorular için Bakan Şahin, o dönem yaptığı açıklamada küçük yaştaki çocukların yaptığının değerlendirilebileceğini söylediğini aktardı. Kesin ifade kullanmadığına dikkat çeken Şahin, ancak bu yüzden Türkiye'yi bölme yaygaralarının koparıldığını vurguladı.
 
En son Adıyaman'daki işaretleme olayının 8. sınıftaki 3 çocuğun yaptığını dile getiren Şahin, çocukların bir çocuk filminin etkisinde kalarak bunları yaptıklarını ifade ettiklerini anlattı. Rafet Küçük Tiryaki'nin söylediklerini tasvip etmelerinin mümkün olmadığını belirten Şahin, belediyelerle ilgili ön incelemeler hakkında şu bilgileri verdi: "3 bin 391 belediyeye ön inceleme onayı verildi. Partilere göre dağılımı AK Parti bin 535, CHP bin 26 ön inceleme onayı, MHP 415, BDP 158 ön inceleme, diğer belediyeler hakkında 257 ön inceleme kararı verildi. Soruşturma izni verilen AK Parti'li belediyeler 585, CHP 421, MHP 218, BDP 93, diğer belediyeler 132."
 
Sınav yolsuzluklarına yönelik bir soruya Şahin, ilgili kuruluşun bunun üzerinde çalışmaları yürüttüğünü ifade etti. Bir çok sınavın iptal edildiğini hatırlatan Şahin, 2009 yılında polis memurluğu sınavı iptal edildiğini ancak ondan sonra böyle bir hadise yaşanmadığını vurguladı.
 
Polislerin sendika kurmasıyla ilgili ise Şahin, "Özlük haklarında hükümetlerimiz döneminde çok ciddi iyileştirmeler yapılmıştır. Yetersiz olduğu söyleniyor ancak biz de çok fazla olduğunu söylemiyoruz. Yüzde 250 oranında maaşlarda artış sağlandı. Bu görev zorlu, riskli ama aynı zamanda onurludur. Emekli polislerimizin maaşlarında gerçekten yetersizlik var. O konuda takibimiz devam ediyor." şeklinde konuştu.
 
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında birden çok soruşturma yürütüldüğünü dile getiren Şahin, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet ve benzeri iddialara karşı çok çeşitli iddiaların olduğunu ifade etti. Soruşturmalar sebebiyle görevden uzaklaştırıldığını anlatan Şahin, bundan memnuniyet duymadıklarını belirterek "İnşallah yargılamalar lehine biter. Gururla, huzurla görevini iade ederiz." dedi.
 
Toplumsal olaylarda kullanılan gazlarla ilgili Şahin, biber gazı ve tozuna organik demenin yadırganıyor olsa da biberden üretildiğine dikkat çekti. Kanunsuz eylemler içinde olan, hukuka aykırı davranan, ısrar edenlere en hafif caydırıcı madde olarak kullanıldığını dile getiren Şahin, milletvekillerinin buna dahil olmadığını kaydetti.
 
Girilmemesi gereken yere giren, yürümemesi gereken yerde yürüyen gruplar içinde olan milletvekillerinin bundan etkilenebileceğini belirten Şahin, milletvekillerine yönelik şahsi bir uygulama olmadığını vurguladı. Milletvekillerinin de bu tür ortamlardan güvenlik güçlerine karşı daha benimseyici, onların görevlerini yapmalarını sağlayacak davranışları yapmalarını beklediklerini ifade eden Şahin, "İnanıyoruz ki bunlar istisnai durumlardır. Her yerde uygulanmıyor. Bize göre en hafifi biber gazıdır. Taki kanunsuzluktan vazgeçenler için. Silah kullanılırsa silah kullanılır. Ancak polise tekme teşebbüsünde güvenlik gücü devlet, millet adına kamu düzenini sağlamak için görevini yapar. Yapmasa zaten eleştirileriniz farklı olurdu." diye konuştu.
 
ATATÜRK'ÜN ÖLÜM YIL DÖNÜMÜ TARTIŞMASI
 

29 Ekim yürüyüşüne de değinen Şahin, sanal alemde dolaşan fotoğrafı göstererek bu resim üzerinden kamuoyu oluşturulmak istendiğini vurgulandı. Bindiği helikopterin kolajlandığını, o ne demekse, Ulusa uyarlandığını dile getiren Şahin, yalancının mumunun yatsıya kadar yanmadığını, fotoğrafların uydurma olduğunu ifade etti.
 
Bu sözler üzerine Bakan Şahin'e yönelik CHP sıralarından "Yalan söyleyen cümlesini siz tamamlayın." ifadeleri geldi. Türkiye'de oyunlar oynandığını dile getiren Şahin, "Güneş batmadan aydınlanıyor ama kırılan bardak hiçbir zaman onarılmıyor." şeklinde konuştu.
 
29 Ekim yürüyüşünün CHP tarafından organize edilmediğini, bazı üyelerinin de suç işlediği illegal örgütleri tarafından organize edilen bir Cumhuriyet kutlaması olduğuna dikkat çeken Şahin, CHP'nin olmayan, başkalarının organizasyonu olanların arkasına neden takıldığını sordu.
 
Başbakanın 10 Kasım törenlerine neden katılmadığına ilişkin bir soruya cevap verirken Şahin, AK Parti'li üyeler ile CHP'liler arasında tartışmalar yaşandı. "Zırva tevil götürmez" diyen Bakan Şahin, 10 Kasım 1938'de Atatürk'ün vefat ettiğini belirterek rahmet diledi. 10 gün boyunca CHP'nin başkanı olan İsmet İnönü'nün İstanbul'daki törenlere katılmadığını ifade eden Şahin, 20 Kasım 1938 tarihinde Ankara'ya getirilişinde İnönü'nün cenazeyi karşılayarak ilgisini gösterdiğini söyledi. Başbakanın her 10 Kasım'a katıldığını, bundan sonra da katılacağını belirten Şahin, mazeretin görmezlikten gelinerek siyasi malzeme yapılmaya çalışıldığını ifade etti.
 
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu, İçişleri Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesini oylayarak kabul etti.

cihan


Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,344 µs