En Sıcak Konular

Gazze güne bombardımanla uyandı

16 Kasım 2012 08:18 tsi
Gazze güne bombardımanla uyandı Gazze güne yoğun bombardıman ve şiddetli patlama sesleriyle uyandı. 3. gününe giren İsrail saldırılarında ölü sayısı 20, yaralı sayısı ise 235 olarak açıklandı.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava destekli saldırılarda üçüncü güne girilirken, sabah saatlerinde yeni saldırı haberi geldi. Bir saatten kısa sürede yaklaşık 200 saldırı gerçekleştirildi.

Saldırılarda, Gazze'nin kuzeyindeki el-Kerame, Es-Sudaniyye ve el-Makusi bölgelerinin yanı sıra kentin kuzeybatısındaki İzzeddin el-Kassam tugaylarının hedef alındığı belirtildi. Gazze'nin güneyinde yer alan Tel Heva mahallesindeki İçişleri Bakanlığı binasının da isabet aldığı ve tamamen yıkıldığı öğrenildi.

Yerel kaynakların bildirdiğine göre Refah, Hanyunus kentleri ile Gazze'nin kuzeyindeki pek çok yerleşim bölgesine de onlarca saldırı gerçekleştirildi.

Öte yandan, Hamas komutanlarından Muhammed Sinvar'ın Gazze'nin güneyindeki evine düzenlenen hava saldırısında bina tamamen yıkılırken, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

İsrail ordusunca Gazze'nin güneybatısındaki Tel Heva Mahallesi'ne düzenlenen saldırılarda da İHH binasının yakınındaki boş araziye isabet eden füze nedeniyle binada hafif çaplı hasar meydana geldi. Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırılarda, pek çok evde maddi hasarın oluştuğu öğrenildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açılamada, düzenlenen saldırılarda ölü sayısının 20'ye çıktığı belirtilirken, yaralı sayısı ise 235 olarak kaydedildi.
 
İsrail Gazze'de 300 noktayı vurdu

İsrail Savunma Kuvvetleri'nden yapılan yazılı açıklamada, operasyonların başladığı günden bu yana İsrail ordusunun, Gazze'de 300 noktayı vurduğu, son 24 saat içinde de Gazze'den, İsrail'e yapılan saldırılara misliyle karşılık verildiği kaydedildi.

Saldırı noktalarının imha edildiği ifade edilen açıklamada, İsrail Deniz Kuvvetleri'nin de Hamas hedeflerini sahil şeridinden vurduğu belirtildi.
 
10 aylık bebek

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, 10 aylık bebek Hanin Tafiş'in, İsrail'in Gazze kentinin doğusuna düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybettiğini açıkladı.
 
Hamas'tan karşılık

Hamas'ın, İsrail saldırılarına karşı füzelerle verdiği karşılık sonucu 3 İsrail askerinin öldüğü, 6 askerin de yaralandığı ileri sürüldü.

Öte yandan, İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırılar üzerine, Gazze Şeridi'nden İsrail tarafına atılan roket sonucu 3 İsrail askeri yaralandı.

Hamas ateşkesi kabul etmiyor

Hamas, İsrail ile mevcut durumda herhangi bir ateşkesi kabul etmeyeceklerini bildirdi.
 
Saldırı adını Tevrat'tan alıyor

İsrail Ordusu, Gazze'ye yönelik başlattığı saldırıya ''Bulut Sütunu'' ismini verdi. Bulut sütunu, Tevrat'ta İsrailoğulları'na yardımı simgeliyor.

aa

Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,505 µs