En Sıcak Konular

Obama: Ulusal güvenlik tehlikede değil

14 Kasım 2012 23:46 tsi
ABD Başkanı Barack Obama, aşk skandalı yüzünden ulusal güvenliğin tehdit altında olduğuna dair kanıt görmediğini söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, başkanlığa ikinci kez seçilmesinin ardından ilk kez basın toplantısı düzenleyerek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
''Petraeus ve Allen'ın karıştığı skandal nedeniyle ABD ulusal güvenliğinin ya da gizli bilgilerinin tehlikede olmadığına dair Amerikalılara güvence verebilir misiniz? CIA Direktörünün seçimlerden önce soruşturma altında olduğunun Amerikan halkına söylenmesi gerekmiyor muydu?'' sorusu üzerine Obama, ''Bu aşamada, gördüğüm kadarıyla, gizli bilgilerin ulusal güvenliğimize herhangi bir şekilde olumsuz etkide bulunacak biçimde ifşa edildiğine dair bir kanıt yok'' dedi.
 
Petraeus'un, Irak ve Afganistan'da ve son olarak CIA Direktörlüğü görevinde üstün bir vazife ortaya koyduğunu belirten Obama, ''Kendi değerlendirmesine göre, bu kişisel mesele yüzünden CIA Direktörlüğü görevi için gerekli olduğunu hissettiği standartları yerine getirmediği kanısına vardı ve bu temele dayanarak istifasını sundu, ben de kabul ettim. Ancak şunu vurgulamak isterim ki: En azından benim bakış açıma göre, Petraeus, bu ülkeye olağanüstü hizmetlerde bulundu. Petraeus'un yaptığı işler yüzünden bugün daha güvendeyiz. Şu anda en çok umut ettiğim şey, Petraeus ve ailesinin bunları geride bırakıp hayatlarına devam etmeleri ve bu olayın, olağanüstü bir kariyerde sadece bir yan not olarak kalması'' diye konuştu.
 
Suriye muhalefeti
 
Suriyeli muhaliflerin kurduğu yeni oluşuma ve ABD'nin, muhalifleri silahlandırmayı düşünebileceği bir durumun olup olmayacağına dair soru üzerine Obama, şunları söyledi:

''Suriye muhalefetinin, geçmişte olduğundan daha fazla uyuma sahip olabilecek bir şemsiye grubu yarattığını görmekten cesaret aldım. Onlarla görüşeceğiz. Temsilcilerim, uluslararası toplum ve muhalefetle düzenlenecek çeşitli toplantılara gidecekler. Onları Suriye halkının arzularının meşru bir temsilcisi olarak görüyoruz.

aa


Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,593 µs