En Sıcak Konular

TBMM'de Dinçer'le ilgili gensoru talebine ret

14 Kasım 2012 20:19 tsi
TBMM Genel Kurulu'nda, MHP'nin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, MHP'nin, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmeler sona erdi. MHP'nin Gensoru önergesi reddedildi.

MHP Grubu adına konuşan Ankara Milletvekili Zuhal Topçu, her bakanın göreve gelir gelmez sistemi geliştirmeye başladığını belirterek, ''Sistemi geliştire geliştire eğitimi mahvettiler'' dedi.

Norm kadro ve alan değiştirme konusunun büyük bir sorun olarak devam ettiğini öne süren Topçu, öğretmenlerin çok büyük sorunları olduğunu ve bunların çözülmesi gerektiğini söyledi.

''Bu bakanlığın yaptığı değişikliklerin hızına yetişemiyoruz'' diyen Topçu, özellikle sınıf öğretmenlerinin durumlarının çok kötü olduğunu, adeta joker olarak kullanıldığını kaydetti.

Topçu, son günlerde öğretmenlere yönelik şiddetin arttığını, ancak bakanlığın buna sessiz kaldığını ileri sürdü.

Bakanlığın Anadolu liselerine öğretmen atamada sürekli karar değiştirdiğini ifade eden Topçu, mahkemelerin yapılan her değişikliği iptal ettiğini savundu.

AK Parti iktidarındaki bütün Milli Eğitim Bakanlarının hep kaliteden bahsettiklerini ifade ederek, ''Sizden artık kalite beklemekten vazgeçtik, 10 yılda bir kuşağı mahvettiniz, bunu düzeltin'' diye konuştu.

-''Yapboz tarihi''-

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Dinçer'in geçmişte yaptığı bazı konuşmalarla ilgili örnekler verdi.

Dinçer'in oğlunun THY'de işe başladığını ifade eden İnce, ''KPSS ile mi girdi, işe hiç sanmıyorum. Şu oğlunuzun bordrosunu bir çıkarsan da bir de öğretmenler görse o bordroyu'' dedi.

Türkiye'nin eğitim tarihinin ''yapboz tarihi'' olduğunu belirten İnce, bir uygulamayı getirmenin gerekçesi de reform, bu uygulamayı ortadan kaldırma gerekçesi de reform'' dedi.

Öğrencinin, öğretmenin, velinin mağdur, tek kazananın ise ''sermaye'' olduğunu öne süren İnce, ''Ucuz iş gücünün yolunu açtınız. Fakir, fukara çocukların işletmelerde stajyer adıyla çalıştırarak ucuz iş gücü yaratmasına neden oldunuz'' diye konuştu.

Türkiye'nin açlık grevlerin konuştuğunu ancak ''atanamadığı için intihar eden 36 öğretmeni konuşmadığını'' dile getiren İnce, ''Siz, hakkında tekerleme uydurulan ilk bakansınız. 'Bir öğretmen bir öğretmene gel beraber tayin isteyelim, Ömer Dinçer bir genelgeyle nasıl engelleyecek, bir görelim' tekerlemesi, öğretmenler arasında en çok söylenen tekerleme olmuş'' dedi.

İnce, Bakan Dinçer'in soru önergelerine verdiği yanıtların ''yalan, palavra, komik ve yanlış olduğunu'' öne sürdü.

AK Parti iktidarında eğitimin temel sorunlarından hiç birisinin çözülmediğini savunan İnce, öğrencilerin öğretmene şiddetinin korkunç boyutlara ulaştığını dile getirdi.

İnce, ''Milli Eğitim Bakanlığı'nda bir kişinin uzman yönetici olması, CHP'li AKP'li, sağcı solcu, din öğretmeni fizik öğretmeni olmasıyla ölçülmemelidir. İyi yönetici olup olmamasıyla ölçülmelidir'' dedi.

İnce, sözlerini, ''Bir eğitimci olarak söylüyorum; çocuklarınızı Milli Eğitim Bakanlığı'ndan koruyunuz'' diyerek bitirdi.

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, açlık grevleri yapanlarda sağlık sorunlarının başladığını ileri sürerek, ''Çağırımız insani ve vicdanidir. Sorunları hep birlikte çözelim, yarın çok geç olabilir'' dedi.

-''Sekreterlerini hangi KPSS ile aldınız''-

AK Parti Kocaeli Milletvekili Faik Işık, gensorunun sadece denetleme amacıyla olması gerektiğini ifade etti.

Işık, ''Ciddi, tutarlı, ele avuca gelir gerçeklere dayanan iddialar olsa gam yemeyiz ama somut gerekçeye ve gerçeğe dayanmalar iddiaların arka arkaya sıralanarak gensoru verilmesini hayretle karşılıyoruz'' dedi.

Ömer Dinçer'in, dünya tarihinde kendi kitabından yaptığı alıntı nedeniyle intihalle suçlanan herhalde tek akademisyen olduğunu belirten Işık, ''Bunu insafın neresine sığdıracağız?'' diye sordu. Işık, CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi'nin de bunu doğrulayan bir yazısının bulunduğunu söyledi.

İnce'nin Dinçer'in oğluyla ilgili sözlerini anımsatan Işık, ''Sayın Dinçer'in oğlunun pozisyonu bilmiyorum ama sayın İnce'nin iki sekreterini Meclis'e aldırırken hangi KPSS ile aldığını açıklamalıdır'' diye konuştu.

AK Parti iktidarı dönemlerince bütçeden en büyük payın her zaman eğitime ayrıldığını belirten Işık, ''Bir iktidarın eğitime bakışını bundan daha iyi anlatacak ne vardır?'' dedi.

Işık, eğitimde yapılan projeleri anlattı.

-Sekreter tartışması-

CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Fikri Işık'ın sözlerinin gerçeğini yansıtmadığını öne sürerek, ''Sayın Ömer Dinçer'in Tamer Koçer'in kitabından yaptığı alıntılar birebirdir. Yargının kararına bağlıdır ve kesinleşmiştir'' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Işık'ın, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin sekreterlerinin alınmasıyla ilgili iddiada bulunduğunu anımsatarak, şunları söyledi:

''Birincisi hiçbir grup başkanvevekili, milletvekili, kendi başına personel almaz. Personel alma önerisinde bulunur, atamayı Meclis Başkanlığı yapar.

Sayın İnce'nin bir danışmanı 2002 yılından bu yana devlet memurudur. 2002 yılında 90'ın üzerinde KPSS puanı almıştır. Bir diğer arkadaşı 1997 yılında Sayıştay'da göreve başlamıştır ve 1999 yılından beri Meclis'te görev yapmaktadır. Elinizde hiç bir şey yok, sayın Bakan'ı savunacak hiçbir deliliniz yok. İntihalle ilgili bile Sayın Ekşi'yi referans gösteriyorsunuz, çünkü hepsi doğru.''

MHP Ankara Milletvekili Zuhal Topçu da ''gensoru vermek küçük beyinli insanların işi'' manasında sözler söylediğini ifade ederek, eleştiride bulundu.

Fikri Işık, ''Soyadını hatırlayamadığım adı Esra olan sekreterinin Meclis'e nasıl alındığını lütfen grup başkanvekili incelesin'' dedi.

Işık da yeniden söz alarak, ''küçük beyinli' demek gibi bir kastının olmadığını belirterek, ''Böyle anlaşılması beni çok üzer'' dedi.

aa

Bu haber 782 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,962 µs