En Sıcak Konular

Gül: Başbakanlık için çok erken

14 Kasım 2012 17:31 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Financial Times gazetesine verdiği demecinde, Başbakan olup olmak istemediğine ilişkin bir soruya, "Daha çok erken, bu görevde hala iki yılım var" dedi.

Financial Times (FT) gazetesinin Ankara muhabiri Daniel Dombay'in, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le yaptığı röportaja gazetenin dünya haberleri sayfasında geniş yer verildi.

"Gül, Türkiye'yi AB yolunda kalmaya çağırdı" başlıklı haberde, "Cumhurbaşkanı Gül'ün, Türkiye'nin AB üyelik sürecini geçen 10 yıldaki başarısının nedeni olarak gördüğü, Ankara'yı AB'ye katılım için çabalarını artırmaya çağırdığı ve bu anlamda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la tutumunun farklı olduğu" değerlendirmesine yer verildi.  

Gazete, Gül'ün, "Son 10 yılda yapılan reformların bütününe bakarsanız, AB müktesebatının uyarlanması olduğunu görürsünüz. Burada durmamalıyız, yeterli değil. Reformları daha da ileriye taşımalıyız" sözlerine yer verdi.   

Gül'ün, Türkiye'yi son 10 yıldır yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi'ni Erdoğan'la birlikte kurduklarını vurguladığı aktarılarak, Cumhurbaşkanının "Onun söylemi benimkinden farklı" dediği bildirildi.

FT, Cumhurbaşkanı Gül'ün, "Cumhurbaşkanı olarak ben bir siyasetçi değilim. Ben resme daha geniş bir perspektiften bakıyorum ve herkesi kucaklıyorum. Ama inanmadığım bir şeyi de söylemem" dediğini kaydetti.

Haberde, Gül'ün ayrıca, Erdoğan'dan farklı bir şekilde, "Türkiye'de demokratik denetimin ve dengelerin işlemesi için güçlü bir muhalefete ihtiyaç olduğunu söylediği" kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün, ileride Başbakan olup olmak istemediği sorulduğunda, bu ihtimali dışlamadığı ve başbakanlıkla ilgili, "Daha çok erken, bu görevde hala iki yılım var" dediği belirtildi.

Gül'ün, Suriye konusundaki görüşlerini de aktaran FT, Cumhurbaşkanı'nın "En önemli aktör Rusya. Rusya'nın şu anki pozisyonunu değiştirebilmesini sağlayacak ve onlar açısından durumu kurtaracak girişimlerde bulunmak gerekiyor" sözlerine yer verdi. Haberde ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gelecek ay Ankara'yı ziyaret edeceği hatırlatıldı.

 AA



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,075 µs