En Sıcak Konular

Avrupa felç oldu

14 Kasım 2012 14:43 tsi
Neredeyse tüm Avrupa ülkelerini kapsayan grev ve protesto dalgası kelimenin tam anlamıyla hayatı durdurdu.

Avrupa kelimenin tam anlamıyla kaynıyor. Ekonomik krizin derinleşmesiyle birlikte milyonlarca işçi, harcamalardaki kesintiler, vergi zamları yüzünden yaşanan sefalet yüzünden grev kararı alıp protesto gösterileri için sokaklara döküldü.

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu'nun çağrısıyla başlayan bu büyük çaplı hareket, "Avrupa Eylem ve Dayanışma Günü" başlığı altında gerçekleşiyor. İspanya ve Portekiz'de başlayan grev ve protesto dalgası, Yunanistan, İtalya, Fransa ve Belçika'daki sendikalardan da destek görüyor.

TREN VE METRO HATLARI DEVRE DIŞI

Sabah saatleri itibariyle İspanya polisinin 32 göstericiyi gözaltına aldığı bildirilirken, ulaşım hizmetlerinde görevli işçilerin de greve katılmasıyla birçok Avrupa ülkesinde özellikle tren ve metro hatları tamamen devre dışı kaldı. Hava ulaşımı da kelimenin tam anlamıyla felce uğradı. İspanya'da fabrikalardaki üretim bantları da neredeyse durma noktasına geldi.

İspanya'nın ikinci büyük şehri Barcelona'da belediye konteynırları çalışmadığından sokaklar çöp kokusundan durulamaz halde. Diğer yandan İspanya'da 600'ün üzerinde uçak seferi de iptal edilmiş durumda.


İspanya başta olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinde ulaşım tamamen durdu.


'İNTİHAR POLİTİKALARINI DURDURMAK İÇİN'

Ülkenin en büyük ikinci işçi konfederasyonu UGT'nin başkanı olan Candido Mendez, söz konusu grev ve protestoların iktidarın "intihar politikalarını" durdurmak için gerçekleştiğini vurguladı.

Portekiz'de sendika konfederasyonu CGTP ise vergilerin yükseltilmesini öngören ve parlamentoda onaylanması beklenen bütçeyi engellemek istediklerini duyurdu.

İtalya'da da ülkenin en büyük sendikası CGIL'in çağrısıyla ülke çapında birkaç saat boyunca iş bırakma eylemi gerçekleşecek. Ülkede tren ve feribot seferlerinin dört saat süreyle durması bekleniyor. Öğrenci ve öğretmenlerin de bir yürüyüş yaparak greve destek vereceği belirtiliyor.

ATİNA'DA EYLEM

Geçtiğimiz hafta sonunda parlamentonun yeni tasarruf önlemlerini kabul etmesi üzerine 2 günlük grevin ardından Yunanistan'da bugün de sendikaların çağrısıyla 3 saatlik iş bırakma eylemi gerçekleşecek. 10 bin kadar göstericinin de başkent Atina'da toplanması bekleniyor.


Protesto ve grev dalgasının hızla yayılması bekleniyor.

Ekonomistler ve finans uzmanları ise söz konusu vergi zamları ve kesintilerin halkın sağlıklı şekilde bu krizi atlatabilmesi için alınan gerekli önlemler olduğu konusunda ısrarlılar. (DeutscheWelle)

Bu haber 813 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,605 µs