En Sıcak Konular

Grevler AB'yi ''dağıttı''

14 Kasım 2012 13:47 tsi
Avrupa'da ekonomik kriz nedeniyle hükümetlerin uygulamaya koyduğu kemer sıkma politikalarına karşı grev ve gösteriler yapılıyor. AB ülkeleri arasındaki ulaşımda sıkıntılar yaşanıyor.

İspanya'da ekonomik krize karşı hükümetin yaptığı kesintileri protesto etmek için işçi sendikalarının çağrılarıyla yapılan 24 saatlik genel grev, başkent Madrid'deki Sol Meydanı'ndan başlatıldı.

Ülkenin iki büyük işçi sendikası CCOO ve UGT'nin genel sekreterlerinin katılımıyla düzenlenen etkinliğe, sendika liderleri maksimum katılım istedi. 150 sivil toplum örgütünün de destek verdiği genel grev kapsamında, 600'den fazla uçuşun iptal olacağı, toplu ulaşımların asgari hizmet düzeyinde verileceği bildirildi. Hükümete, ''Ya ekonomi politikanı değiştir ya da git'' diye seslenen sendika liderleri, değişiklik olana kadar eylemlerine devam edeceklerini vurguladı.
 
Grev kapsamında çıkan olaylarda 32 kişinin gözaltına alındığı, 12 kişinin yaralandığı bildirildi.
 
Bu arada ülkenin en büyük iki işçi sendikası CCOO ve UGT, gece vardiyalarında greve katılımın yüzde 82 ila yüzde 95 arasında olduğunu duyurdu.
 
Portekiz'deki genel greve katılım yüzde 90

Öte yandan İberya yarımadasında işçi sendikalarının birbirlerine dayanışma göstererek ilk defa aynı gün yapılan diğer grev Portekiz'de başladı.

Portekiz'in en büyük işçi sendikası CGTP'nin yetkilileri, genel greve katılımın yüzde 90 düzeyinde olduğunu, özellikle sağlık sektörünün tamamen durduğunu söyledi.
 
Hollanda'da ulaşımda aksamalar yaşandı

Avrupa genelindeki grev ve gösteriler Hollanda'yı da olumsuz etkiledi.

Amsterdam Schiphol Havaalanı'ndan İspanya'ya uçak seferleri iptal olurken, Fransa'ya yapılan tren seferlerinde ise aksama yaşanıyor. Amsterdam-Paris hattındaki tren seferlerinin yapılamadığı belirtilirken, sabah saatlerinde Amsterdam'dan Paris'e doğru yola çıkan ve içinde yaklaşık 350 yolcu bulunan bir trenin Brüksel'de beklediği bildirildi.
 
Belçika'da trenler durdu "yumurtalar" konuştu

Belçika'da binlerce gösterici, İspanya'nın Brüksel Büyükelçiliği önünde toplandı. Gösterciler arasından büyükelçilik binasına alınan bir grup sendika temsilcisi, "bankaların neden olduğu krizin faturasının halka ödetilmemesini" istedi.
 
Almanya Büyükelçiliği'ne yürüyen 3 bine yakın gösterici, binaya yumurta ve ses bombaları attı. AB içinde krize karşı kemer sıkma önlemleri politikasının mimarı Almanya Başbakanı Angela Merkel aleyhinde sloganlar atan grup, üzerine "AB mafyası" yazdıkları AB bayrağını ateşe verdi.
 
Belçika genelinde trenlerin ve birçok otobüs seferinin durmasına neden olan grev nedeniyle Brüksel ve diğer büyük kentlerde karayolu trafiğinde yoğunluk ve tıkanıklıklar arttı. Brüksel'le Londra, Paris, Köln ve Amsterdam arasındaki hızlı tren seferleri de grev ve demiryollarını işgal eden göstericiler nedeniyle yapılamıyor.

aa


Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    26,003 µs