En Sıcak Konular

Cezayı artık yalnızca trafik polisi kesmeyecek!

14 Kasım 2012 12:57 tsi
Trafik kurallarını ihlal edenlere artık trafik polislerinin yanı sıra önleyici hizmet, asayiş ile polis merkezlerinde görevli polis ekipleri de ceza kesebilecek.

1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe girecek uygulamayla ilgili emniyet müdürlüklerinde eğitim çalışması başlatıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, vatandaşların karayollarında güvenli şekilde seyahat edebilmelerini sağlamak, trafik kazalarını azaltmak, bu kazalar sebebiyle yaşanan yaralanma, sakat kalma, can kayıpları ve ekonomik kayıpları önlemek amacıyla Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin sıklıkla ihlal edilen trafik kuralları üzerindeki denetimlerinin sürdüğü bildirildi.

Trafikte denetimin temel amacının; sürücülerde olumlu yönde davranış değişikliği yaratmak olduğu belirtilerek, insan hayatının ve sağlığının korunması ile maddi kayıpların azaltılmasının ancak tehlikeli sonuçları olabilecek davranışların en aza indirilmesi ile mümkün olabileceğine dikkat çekildi. Bilimsel araştırmaların, trafik kurallarına uyan kişilerin diğer yasalara da uyma oranının yüksek olduğunu gösterdiğine vurgu yapılan açıklamada, "Trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazanmış bir toplumda, asayiş ve diğer suçlarda da azalma meydana geleceği." bildirildi.

Karayolları Trafik Kanunu'nun 6. ve Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 7. maddesine istinaden; ekip olarak görev yapan emniyet hizmetleri sınıfındaki personele, karşılaştıkları trafik kural ihlallerine ilişkin tespit tutanağı düzenleme yetkisi verildiği hatırlatılan açıklamada şöyle denildi: "1 Ocak 2013 tarihi itibariyle sürücülerin trafik kurallarına uymalarının sağlanması, uymayanlara ise cezai müeyyide uygulanması amacıyla tespit tutanağı düzenleme yetkisi trafik ekipleri yanında il ve ilçelerimizde resmi ekip araçlarıyla görev yapan önleyici hizmetler, asayiş ve polis merkezi ekiplerine de verilecektir. Yetkilendirilecek personelin eğitimlerine başlanmıştır. Tespit tutanağı düzenleme yetkisine sahip personel trafik kural ihlali ile karşılaştığında araç durdurmadan plakasına göre tespit tutanağı düzenleyebilecektir. Düzenlenen ihbar tutanakları Trafik İdari para cezasına dönüştürülerek araçların tescil adresine posta yoluyla gönderilecektir. Tespit tutanağı düzenlemeye yetkili personelimiz öncelikli olarak trafik kazalarına neden olan ve sıklıkla ihlal edilen trafik kuralları hakkında tespit tutanağı düzenleyeceklerdir."

cihan

Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,635 µs