En Sıcak Konular

Türk jetleri Suriye için havalandı

14 Kasım 2012 12:33 tsi
Türk jetleri Suriye için havalandı Suriye Ordusu'na bağlı savaş uçakları bugün saat 11:35 itibariyle Resulayn kasabasını yeniden bombaladı. Bombardımanın ardından bölgeden dumanlar yükseliyor...


Beşşar Esed uçakları Resuleyn'ı iki kez daha bombaladı. Bombardımanın ardından Türk Jetleri de havalandı. Ceylanpınar'da kritik anlar yaşanıyor.

JETLERİMİZ SANİYELER SONRA HAVALANDI

Türkiye sınırına yakın noktada bulunan muhalifler, havada görülen jete uçaksavar ve kalaşnikof tüfeklerle ateş açmaya başladı. Bu sırada seken bazı kurşunların Türkiye tarafına gelme ihtimali üzerine alarma geçen güvenlik güçleri, sınır hattında bulunanları bölgeden uzaklaştırdı.

Birbiri ardına Resulayn ilçe merkezinin uzak noktalarına bombalar bırakan jet, daha sonra Resulayn semalarından ayrıldı. Resulayn'da bombalanan alanlardan dumanlar yükselirken, Suriye jetinin ayrılmasından saniyeler sonra Türkiye tarafında yeniden duyulan sesin ise Türk savaş uçaklarına ait olduğu iddia edildi.

SİLAHLI MUHALİFLER ASKERİN ÖNÜNDE NAMAZ KILDI

Türkiye sınırına yakın noktaya gelerek kazdıkları mevzilerde saklanan çoğunluğu yüzünü kar maskesi ve poşu ile gizleyen muhalifler, zaman zaman dışarı çıkarak tekbir getiriyor. Öğle saatlerinde saklandıkları mevziden çıkan bir grup muhalif ellerindeki kalaşnikof tüfekleri havaya kaldırıp tekbir getirdi. Türk askerinin yaklaşık 20 metre ilerisinde bulunan muhalifler, öğle ezanının ardından silahlarını yan yana koyup birbirine çattıktan sonra önce toprakla teyemmüm abdesti aldı, ardından birlikte namaz kıldı.

CEYLANPINAR'I TERK EDİYORLAR

Güvenlik güçleri sürekli olarak vatandaşları sınırdan uzak durmaya çağırıyor. Sınır hattında bulunan evlerin boşaltıldığı ilçede, birçok memurun izin alarak memleketlerine gittiği bildirildi.

Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,626 µs