En Sıcak Konular

Washington'da taşlar değişiyor

14 Kasım 2012 12:04 tsi
Washington'da taşlar değişiyor Obama'nın A takımı belli oluyor...

ABD Başkanı Barack Obama ikinci dönem kabinesinde yer alacak isimleri belirlemeye başladı. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın kabinede yer almayacağını açıklamasının ardından Vietnam savaşı gazisi Demokrat senatör John Kerry'nin ismi dışişleri bakanlığı için geçmişti.

Amerikan Washington Post gazetesinin haberinde ise, Obama'nın John Kerry'yi dışişleri bakanlığı için düşünmediği belirtildi. Gazete, "savaş karşıtı gazi" John Kerry'nin Savunma Bakanı Leon Panetta'nın koltuğuna oturacağını ileri sürdü.

Obama'nın seçim kampanyasında da kritik bir rol üstlenen Kerry'nin Vietnam savaşındaki tecrübesi, diplomasi ve bütçe konularındaki yetkinliği nedeniyle ABD Savunma Bakanlığı Pentagon için uygun görüldüğü belirtildi.

Afganistan'da 2014'te çekilmeyi planlayan Obama'nın Savunma Bakanlığı bütçesinde önemli kesintiye gideceği, bu süreci de tecrübeli bir isme teslim edeceği ileri sürüldü.

VİETNAM'DA 2 YIL SAVAŞTI
Demokrat senatör John Kerry'le birlikte Pentagon'un başına ilk kez 1970'lerde ABD'deki savaş karşıtı hareketin lidelerinden biri geçebilir. Askerliği sırasında 1968'de Vietnam'a gönderilen John Kerry, çatışmaların en yoğun olduğu dönemde ABD donanma birliklerinde iki yıl savaştı. 

Vietnam'da bir operasyonda kolundan yaralanan Kerry, ABD'de gazilere verilen "mor kalp" nişanıyla ödüllendirildi.

'TÜM ASKERLER GİBİ ZULÜM YAPTIM'
Vietnam'da döndükten sonra "Savaşa Karşı Gaziler" grubunun önderlerinden biri olan John Kerry, 1971'de verdiği bir demeçte şunları söylemişti: "Tüm askerler gibi ben de zulüm yaptım. Mahkumları taciz ettim ve tecrit ateşi açtım. Bunlar Cenevre Konvasiyonları'na göre savaş suçudur."

LENNON'LA YAN YANA YÜRÜDÜ
Savaş karşıtı bir eylemde Beatles grubu üyesi John Lennon'la tanışan John Kerry, yine o yıllarda ABD'nin New York kentindeki bir eylemde Lennon'la yan yana yürüdü. 

CLINTON'IN YERİNE RICE
Haberini Beyaz Saray'daki üst düzey yetkililere dayandıran Washington Post, Başkan Obama'nın Hillary Clinton'dan boşalacak dışişleri bakanlığı koltuğu için halen ABD'nin BM'deki daimi temsilciliğini yürüten Susan Rice'i düşündüğü iddia edildi.

'SAĞ KOLU' CIA BAŞKANI OLABİLİR
"Gizli aşk" ilişkisinin ortaya çıkması nedeniyle CIA Başkanlığı görevinden ayrılan John Petraeus'un yerine ise, Obama'nan Beyaz Saray'daki sağ kolu Jack Lew'in getirileceği belirtiliyor.

ABD'nin yeni kabinesi, Obama'nın ikinci döneminin resmen başlayacağı 2013 Ocak ayında göreve başlayacak. 

Ntvmsnbc



Bu haber 1,555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,848 µs