En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan Mısır'a gidiyor

14 Kasım 2012 11:47 tsi
Erdoğan, Kahire'de Cumhurbaşkanı Mursi'yle görüşecek, Ortak İşbirliği Konseyi Toplantısı'na katılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ortak İşbirliği Konsey toplantısına katılmak ve Türk-Mısır İş Forumu'na hitap etmek üzere Mısır'a gidecek.

Anadolu Ajansı'nın Arapça Haberler Servisi Kahire Ofisi'nin açılışını yapacak olan Başbakan Erdoğan, AA'nın ''Arap Baharı''na ilişkin fotoğraflarının yer aldığı ''Arap Uyanışı'' adlı sergisinin açılışını yapacak.

Başbakan Erdoğan, 17-18 Kasım tarihleri arasında Mısır'ın başkenti Kahire'yi ziyaret edecek. Çok sayıda bakanın da eşlik edeceği ziyarette Erdoğan, programına Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi ziyaret ederek başlayacak.

Erdoğan, iki ülke hükümetleri arasındaki Ortak İşbirliği Konseyi Toplantısı'nda da  ağırlıklı olarak Mısır'ın yeniden yapılanma sürecine Türkiye'nin sağlayacağı katkılara değineceği belirtiliyor.

Ziyaretinin ikinci gününde Türk ve Mısırlı iş adamlarıyla bir araya gelecek olan Erdoğan, Türk-Mısır İş Forumu'nda, iş dünyasına seslenecek. Başbakan Erdoğan'ın Türk şirketlerinin Mısır'da yapabileceği yatırımların yanı sıra üçüncü ülkelere yönelik müşterek yatırımlar konusunda Mısırlı yetkililerle görüş alışverişinde bulunacağı öğrenildi.
 
AA Arapça Haberler Servisi ve ''Arap Uyanışı'' fotoğraf sergisi açılacak

Başbakan Erdoğan, Anadolu Ajansı (AA) Arapça Haberler Servisi'nin Kahire Ofisi'nin resmi açılışını da yapacak.

AA Arapça Haberler Servisi, Türkiye gündeminin öne çıkan siyasi, finans, kültür, dış politika haberlerinin Arapça'ya tercüme edilerek Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da Arapça konuşan 24 ülkenin medyasına iletilmesini sağlıyor.

Genel merkezi İstanbul'da olan Arapça Haberler Servisi, yapılanmasını Kahire, Tunus, Beyrut, Rabat, Trablus, Erbil, Gazze, Ramallah ve Doha kentlerinde tamamladı. Arapça Haberler Yayın Yönetmeliği'ne bağlı olarak çalışan 14 ülkedeki toplam 140 personeli ile hizmet veren Arapça Haberleri Servisi'nin Türkiye dışındaki en büyük ofisi Kahire'de bulunuyor.

Başbakan Erdoğan ayrıca, Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin ''Arap Baharı'' olarak adlandırılan halk ayaklanmalarında çektikleri fotoğraflarından oluşan serginin açılışını yapacak. Mısır başta olmak üzere Tunus, Yemen, Libya, Suriye gibi ülkelerde çekilen fotoğrafların yer aldığı ''Arap Uyanışı'' adlı fotoğraf sergisi, son yıllarda bölgede yaşanan gelişmelerin görsel tarihi olma özelliği taşıyor.
 
Ziyaret 17-18 Kasım'da

Ziyaretin 16 Kasım Cuma günü yapılacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildiren Başbakanlık kaynakları, Mısır ziyaretinin başından beri 17-18 Kasım tarihlerinde yapılacak şekilde planlandığını belirtti.

Başbakan Erdoğan, geçen yıl halk ayaklanmasının hemen ardından Kahire'yi ziyaret etmiş, yoğun sevgi gösterileri dolayısıyla devrik Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek karşıtı protestolarla özdeşleşen Tahrir Meydanı'na zorlukla ulaşabilmişti.

aa



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,283 µs