En Sıcak Konular

Baskınının sorumluları Gazze’de yargılandı

14 Kasım 2012 11:25 tsi
İsrail komandolarının Mavi Marmara gemisine düzenledikleri baskınla ilgili dört İsrailli komutanın İstanbul'da gıyabi yargılanmasının ardından şimdide Gazze'de yargılandılar. Uluslararası korsanlık olarak tarihe geçen Mavi Marmara baskınının arkasındaki

İnsani Yardım Vakfı (IHH), Mayıs 2010 tarihinde kuşatma altındaki Gazze’ye insani yardım götürürken Gazze açıklarında İsrail işgal ordusunun korsan saldırısına maruz kalan Mavi Marmara gemisindeki aktivistlerden 9 kişinin şehit olmasına ve elli aktivistin de yaralanmasına neden olan İsrailli liderler için Gazze’de mahkeme kurdu.

Gazze’nin Reşad Eş-Şeva Kültür Salonu'nda kurulan ve Filistinli hâkimlerle avukatların iştirak ettiği sembolik mahkeme, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ve İsrail Deniz Kuvvetleri Komutanı Elezer Alfred Maron’u yargıladı.

Uluslararası Mahkeme ismiyle kurulan mahkemede görülen davada, sanıkların hazır bulunmaması nedeniyle gıyaplarında Netanyahu ve Barak’ı 10 müebbede, Aşkenazi’yi 8 ve Elezer’i 6 müebbede mahkum etti.

İHH Gazze temsilcisi Muhammed Kaya yaptığı açıklamada “Bu mahkemenin amacı Türkiyeli şehitleri ve bu davayı sahiplenmek. Aynı şekilde bununla Marmara saldırısının canlı tutulması hedefleniyor” dedi.

Kaya yaptığı açıklamada ayrıca, bu tür mahkemelerle İsraillilerin işlediği cinayetleri bütün boyutlarıyla dünyaya göstermek istediklerini ifade etti. (FilistinHaber)



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,321 µs