En Sıcak Konular

Gizli tanık 9, açık kimliği ile ifade verecek

14 Kasım 2012 11:23 tsi
Ergenekon davasında bugün dinlenmesi beklenen gizli tanık 9'un, açık kimliği ile ifade vermek istediği yönünde mahkemeye dilekçe verdiği öğrenildi.

Gizli tanığın, davanın sanıklarından birisi olduğu ortaya çıktı ancak mahkeme açık kimliğe medyada yer verilmemesine karar verdi.
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 261. duruşmasında Mustafa Balbay, Veli Küçük, İbrahim Şahin ve Danıştay saldırısının tetikçisi Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 17 tutuklu sanık hazır bulundu. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Mehmet Haberal ve Levent Ersöz'ün de aralarında sulunduğu 48 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, dünkü oturumda bugün dinlenmesine karar verilen gizli tanık 9'un gizli tanık odasında hazır olduğunu söyledi. Gizli tanık 9'un mahkemeye açık kimliği ile ifade vermek istediğine ilişkin bir dilekçe verdiğini belirten Özese, diğer sanıklar tarafından şahsına yönelik saldırı yapılmasından endişe duyduğu için gizli tanık odasından ifade vermek istediğine de dilekçesinde yer verdiğini vurguladı.

Özese, gizli tanık 9'un yazdığı dilekçeyi okurken, dilekçenin altındaki gerçek ismi de zikretti. Bunun üzerine 9'un davanın sanıklarından birisi olduğu anlaşıldı. Gizli tanığın dilekçesi üzerine yaklaşık 20 dakika duruşmaya ara veren mahkeme, talebi kabul ederek gizli tanığın açık kimliği ile ifade vermesine karar verdi. Ayrıca basında yer alacak haberlerde de açık kimliğinin kullanılmasına yasaklama getiren mahkeme heyeti, gizli tanık 9 ifadesi dışında bir ifadenin kullanılması durumunda da yasal takibat başlatılacağını açıkladı.

cihan


Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,117 µs