En Sıcak Konular

Sıra Moody's'te

14 Kasım 2012 11:10 tsi
Sıra Moody's'te Uluslararası finans kuruluşları Türkiye'yle ilgili Moody's'ten gelebilecek bir adımı beklentilere dahil edip, buna göre fiyatlandırma yapmaya başladı.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Standard Bank Gelişen Piyasalar Ekonomisti Timothy Ash, Fitch'in kararını S&P ve Moody's'in takip edeceği düşüncesinde olduğunu belirterek, Moody's'ten ay içinde bir hareket beklenebileceğini söyledi.
 
Fitch'in kararının Türkiye'nin risk algısını azaltma konusunda çok olumlu etkisi olduğunu belirten Ash, ''Fitch'in kararı Türkiye'nin risk algısını büyük oranda düşürdü. Bu Türkiye'ye fon yatırımlarının ve doğrudan yabancı yatırımın giriş yapmasını sağlayacak. Bu kararın ardından en azından ilk etapta birkaç milyar dolarlık fonun Türkiye'ye giriş yapmasını bekliyorum'' dedi.
 
Not artırım sırasının Moody's'te olduğunu ifade eden Ash, Fitch'i S&P ve Moody's'in takip edeceği düşüncesinde olduğunu belirterek, ''S&P, Türkiye'ye ilişkin her zaman daha eleştirel ve daha az yapıcı oldu. Fakat böyle bile olsa, en sonunda S&P de not artırımına gitmek zorunda kalacak'' dedi.
 
Türk ekonomisinin küresel kriz sürecinde direncini ispatladığını, politik istikrar, kamu finansmanı, bankacılık sektörü, büyüme ve demografik özelliklerinin güçlü yanları arasında yer aldığını aktaran Ash, 2013'te Türkiye'de ekonomik büyümenin yüzde 4-5 oranında gerçekleşmesini, cari açığın GSYH'ya oranının da yüzde 6-7 oranında olmasını beklediğini söyledi.
 

Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,897 µs